T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafĂš, o contribuir al manteniment d'aquesta pĂ gina, (a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botĂł DONAR que hi ha a continuaciĂł:
GrĂ cies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

dimecres, 27 de desembre de 2017

CARBÓ JAZZ (L'Hospitalet de Llobregat)

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Anys 30
Orquestrina de L'Hospitalet de Llobregat.
Als anys 20 hi havia tres entitats socials al barri de Santa Eulàlia de Provençana, de l'Hospitalet de Llobregat:
La Societat UniĂł HortĂšnsia, que tenia la seva seu en el Bar CarbĂł ("Can MartirĂł"), el Foment Autonomista Eulalienc i la Cooperativa El Respeto Mutuo.
El Gran CafĂš-Bar CarbĂł havia estat creat a finals del segle XIX. L'any 1904, un petit grup de veĂŻns que eren clients habituals del local van formar la Societat UniĂł La HortĂšnsia, que tinguĂ© la seva seu social en el mateix Gran CafĂš; aquesta entitat, perĂČ, no va comencar a adquirir importĂ ncia i poder organitzatiu fins 1919 o 1920. Les seves activitats principals transcorrien entre la preparaciĂł acurada de les festes del barri (la Festa Major, les Carnestoltes, les festes populars i els balls de dissabtes i diumenges) i la vida de les seves seccions: els equips de billar, el grup excursionista, el quadre escĂšnic, l'agrupaciĂł coral, etc.
El Gran CafĂš-Bar CarbĂł ("Can MartirĂł"), situat en el nĂșmero 114 del carrer de Santa EulĂ lia, havia estat fundat per Rafael CarbĂł (president del Partit Radical del districte), conegut al barri amb el motiu de "l'Avi", i tambĂ© com "MartirĂł". En Rafael CarbĂł va dur a terme una gran tasca musical a l'Hospitalet, creant i potenciant diverses agrupacions corals. Dos fills seus, l'Esteve i en Joan, formarien als anys trenta l'Orquestrina CarbĂł Jazz i el Quartet Eulalienc.
Aquesta informaciĂł ben precisa l'extrec de l'article EL BARRI DE SANTA EULÀLIA DE PROVENÇANA: ELEMENTS PER A UNA CRÒNICA, de Ramon Breu i Pañella (Coordinador del Grup d'estudis del Barri de Santa EulĂ lia).
La formaciĂł que presentaven era:
Darrere: Desconegut (saxo alt), Desconegut (flauta) i Desconegut (violĂ­)
Davant: Desconegut (contrabaix), Desconegut (jazz-band) i Esteve CarbĂł i Tobella (piano).
Un dels mĂșsics Ă©s el germĂ  de l'Esteve: Joan CarbĂł i Tobella ... perĂČ no sĂ© quin !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

GrĂ cies!