T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina, (a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació:
Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

dijous, 22 de setembre de 2016

ORQUESTRINA DE CABRILSNOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1929
Orquestrina de Cabrils, coneguda, precisament, amb aquest nom.
La foto es va fer als jardins de Can Quiroga, de Cabrils.
L'havia fundat un temps abans un músic (fiscornaire) anomenat "Francisquet", estanquer del poble; quan va plegar va ser substituït per Joaquim Godo, de Mataró
Darrere: Pau Avellà* ("Pau de Câ la Candida") [fiscorn], Pere Abril ("Pere de la Meta") [trompeta], Domènec Bargalló i Guillem [trompeta] i Joaquim Godo i Soler**[bombardí]
Davant: Desconegut [bateria i clarinet], Josep Llinés [clarinet], Miquel Villà i Casanovas ("Miquel de cal Pato") [clarinet] i Francesc Tolrà i Ibran ("de cal Bové") [clarinet].
Agraeixo a Jaume Tolrà, fill d'un dels músics, la informació ben precisa en quant als noms i l'any de la foto, així com la col·laboració, en el mateix sentit, de Laura Bosch, del Museu de Cabrils.
* Tot i que ho he vist escrit "Abellà", tinc la còpia del sobre d'una carta que va enviar a la seva xicota quan estava al front, durant la guerra civil, on en el remitent ell mateix posa "Pau Avellà". Té al seu voltant una història trista, que explica molt bé Esther Masjuan en un treball escolar que et convido a llegir en aquest enllaç.
** Joaquim Godo i Soler era bombardí solista a la Banda Municipal de Mataró, al mateix temps que integrant de la Cobla-orquestra Iluro, també de Mataró.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!