T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafĂš, o contribuir al manteniment d'aquesta pĂ gina, (a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botĂł DONAR que hi ha a continuaciĂł:
GrĂ cies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

divendres, 12 d’agost de 2016

VILANOVA

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Anys 30
Cobla-orquestra de Vilanova i la GeltrĂș formada l'any 1923, impulsada pel Centre CatalĂ  de Vilanova i liderada pels germans Lleonard ("Nardu") i Isidre Salvat i Soler. De fet, i ignoro el per quĂš, s'anomenaven Cobla-orquestrina. Els mĂșsics es van formar a l'Ateneu, i tambĂ©, els instrumentistes de canya, a Barcelona, amb Albert MartĂ­ i Galceran (tenora) i Benvingut Tapis i Bassets (tible), aleshores "primeres espases" de la Cobla-orquestra Barcelona. A la foto es pot identificar:
Darrere: Josep Mayné (2n cornetí), Heribert Masana (1er cornetí), Joan Bruna (1er fiscorn), Joan Saburit (2n fiscorn), Salvador Rovirosa (trombó) i Josep Albet (contrabaix)
Davant: Miquel Ballester (flabiol), Blai Garrigó (2n tible), Isidre Salvat (1er tible), Lleonard ("Nardu") Salvat (1er tenor) i Alfons Terés i Montiu (2n tenor).
L'any 1946, una bona part dels mĂșsics d'aquesta formaciĂł passen a formar part de la Cobla-orquestra La Principal del PenedĂšs, que en formaciĂł de Ball prenien el nom d'Orquestra Prindes.
Tota la informaciĂł l'extrec de l'article publicat per Xavier Orriols i Sendra a la Revista Excursionista Talaia, nÂș 305, de Juliol de 2015 (pĂ gines 28 a 32)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

GrĂ cies!