T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

divendres, 12 d’agost del 2016

VILANOVA

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Anys 30 (1)
Cobla-orquestra de Vilanova i la GeltrĂș formada l'any 1923, impulsada pel Centre CatalĂ  de Vilanova i liderada pels germans Lleonart ("Nardu") i Isidre Salvat i Soler. Els mĂșsics es van formar a l'Ateneu, i tambĂ©, els instrumentistes de canya, a Barcelona, amb Albert MartĂ­ i Galceran (tenora) i Benvingut Tapis i Bassets (tible), aleshores "primeres espases" de la Cobla-orquestra Barcelona. A la foto, en formaciĂł de Cobla, es pot identificar:
Darrere: Josep Mayné (2n cornetí), Heribert Masana (1er cornetí), Joan Bruna (1er fiscorn), Joan Saburit (2n fiscorn), Salvador Rovirosa (trombó) i Josep Albet (contrabaix)
Davant: Miquel Ballester [i Sanabra?] (flabiol), Blai Garrigó (2n tible), Isidre Salvat i Soler (1er tible), Lleonart ("Nardu") Salvat i Soler (1er tenor) i Alfons Terés i Montiu (2n tenor).
L'any 1946, una part dels mĂșsics d'aquesta formaciĂł passen a formar part de la Cobla-orquestra La Principal del PenedĂšs, que en formaciĂł de Ball prenien el nom d'Orquestra Prin-Des.
Tota la informaciĂł l'extrec de l'article publicat per Xavier Orriols i Sendra a la Revista Excursionista Talaia, nÂș 305, de Juliol de 2015 (pĂ gines 28 a 32).


Anys 30 (2)
AquĂ­ els veiem en formaciĂł d'Orquestra. De fet, ells s'anomenaven Cobla-orquestrina Vilanova, potser perquĂš l'es orquestrines començaven a estar de moda. PerĂČ la formaciĂł que presenten Ă©s totalment la que ja veiem en d'altres orquestres des de finals dels segle XIX fins a principis del XX, amb l'afegitĂł -modernitzant, perĂČ no definitiu per a ser considerats una orquestrina- del jazzband o bateria.
Drets: Blai Garrigó (clarinet), Heribert Masana (2n cornetí), Josep Mayné (1er cornetí), Joan Bruna (fiscorn) i Joan Saburit (contrabaix)
Asseguts: Josep Albet (clarinet), Miquel Ballester (flauta), Isidre Salvat (jazzband), Lleonart ("Nardu") Salvat (violí), Alfons Terés (violí) i Salvador Rovirosa (violí).
Foto: Arxiu Paquita Roig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

GrĂ cies!