T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafĂš, o contribuir al manteniment d'aquesta pĂ gina, (a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botĂł DONAR que hi ha a continuaciĂł:
GrĂ cies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

dimarts, 13 de gener de 2015

STUDIUM JAZZ

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1932
Orquestrina d'Olot, amb mĂșsics que surten en d'altres orquestrines de la mateixa poblaciĂł durant aquella dĂšcada. Van començar l'any 1923 com a Trio Studium, passant a quintet desprĂ©s, sempre executant mĂșsica clĂ ssica.
A partir de 1932 es constitueixen com a Orquestrina, anomenant-se Studium Jazz i arribant a tenir 8 components l'any 1936, que va ser l'any que, per raons ĂČbvies, es van desfer. No obstant veig la que devia ser la seva darrera actuaciĂł a la Festa del Roser de Sant Joan les Fonts el mes d'Abril de 1940.
Amb la inestimable ajuda de l'historiador olotĂ­ Josep MÂȘ Canals i Ferrarons, i amb alguna reserva, puc identificar els mĂșsics, a l'escenari del Casino OlotĂ­ (CĂ­rculo Olotense):
D'esquerra a dreta: JesĂșs Casanova i Estorch (trombĂł), Joan Bassols i Benosa (trompeta), Joan Macias i Sureda (jazzband), Marcel Ribas i Massegur (piano), Pere Benet i Planas (violĂ­) i Francesc Casanova i Estorch ("Picaric") (saxo alt).


Any 1936 (1)
Per la temporada 1936-1937 van editar un magnĂ­fic quadern. Aquesta era la portada, i a dins hi havia els retrats dels vuit mĂșsics amb expressiĂł de l'instrument que tocaven. No n'hi ha cap de la foto de 1932.


Any 1936 (2)
Text de presentaciĂł. Els representants eren NarcĂ­s Salgueda i Pere Aubert. Segurament el quadern es va imprimir en la impremta d'aquest darrer.


Any 1936 (3)
Joan Vilanova (i Carrera?), trombĂł i contrabaix.


Any 1936 (4)
Rosa Estorch i Coma, piano i banjo.


Any 1936 (5)
NarcĂ­s Salgueda i Pascual, violĂ­ i director.


Any 1936 (6)
LluĂ­s Pujol i Costa, saxo alt i clarinet.


Any 1936 (7)
Joan Ayats, saxo tenor i flauta.


Any 1936 (8)
Pere Aubert i Port, trompeta.


Any 1936 (9)
AntĂČnia Aubert i Nadal, saxo alt. Filla de Pere Aubert.


Any 1936 (10)
Joan PlanagumĂ , jazzband i violĂ­.


Any 1936 (11)
FotocomposiciĂł que es va fer amb les imatges del quadern que veiem anteriorment, pel llibre Olot, 1911-1986 (75 anys pel futur), de varis autors, editat per la fundaciĂł Caixa de Pensions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

GrĂ cies!