T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

jueves, 31 de enero de 2019

CIUTAT DE SOLSONA
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1982 (1)
Cobla de Solsona nascuda l'any 1982. Aquí veiem la primera foto oficial, davant de la sucursal del Banco Central.
Des de 1976 existeix a Solsona una Banda musical anomenada Orquestra Patinfanjàs, que acompanya, entre d'altres, els elements folclòrics locals (Carnaval, Geganters) i actes religiosos (Corpus). A principis dels anys 80 van decidir ampliar la seva oferta musical formant una Cobla. Els components de la Patinfanjàs amb més formació musical, o amb més voluntat, van començar els assajos. La manca de recursos econòmics per encarar la compra dels instruments propis de la Cobla la van solucionar bescanviant els instruments ja acabats pel subministrament de fusta de ginjoler (la millor per a la fabricació de tenores i tibles) als constructors. La fusta es va aconseguir amb una recerca exhaustiva per les masies de la comarca i la col·laboració dels pagesos que la proveïren.
Reforçats per alguns elements veterans de la Cobla-orquestra Diamant Club, dissolta l'any 1962, la primera plantilla de la Cobla Ciutat de Solsona va ser la següent:
Drets: Manel Morist i Ramonet (trompeta), Joan Subirà i Piñol ["Joan de la Rossa"] (trompeta), Manuel Queralt i Moles (trompeta), Antoni Baena i Juárez (trombó), Joan Cuadrench i Bertran (trombó), Josep Manuel Casserras i Solé (fiscorn), Jaume Porredon i Vidal (fiscorn, un escaló més avall) i Josep Mª Tripiana i Ramonet (contrabaix)
Asseguts: Josep Mª Roure i Figueras ["el Rosset"] (flabiol), Lluís Pallarés i Ramon (tible), Eduard Tamames i Font (tible), Jordi Tàsies i Planas (tenora) i Pere Rafart i Pellicer (tenora).


Any 1982 (2)
Primera actuació, el 10 de Setembre de 1982, durant la Festa Major de Solsona, amb gent gravant aquell debut històric. Pels de la E.S.O., abans es gravava amb aparells més grans, ja ho veieu !
Darrere: Manel Morist, Joan Subirà ("Joan de la Rossa"), Manuel Queralt, Antoni Baena, Joan Cuadrench, Josep Manuel Casserras, Jaume Porredon i Josep Mª Tripiana
Davant: Josep Mª Roure ("el Rosset"), Lluís Pallarés, Eduard Tamames, Jordi Tàsies i Pere Rafart.


Any 1982 (3)
Posant bé els papers de la propera sardana ... Són els mateixos músics de la foto anterior, excepte el trompeta Manuel Queralt, que potser en aquesta sardana no tocava. O potser havia baixat un moment. O potser queda tapat ...


Any 1982 (4)
Un altre moment d'aquella primera actuació.
Darrere: Josep Mª Tripiana
Davant: Eduard Tamames, Jordi Tàsies i Pere Rafart.
Foto: Josep Albets i Rafart.


Any 1983
Aquí els veiem a Solsona, durant la Festa Major, el mes de Setembre de 1983.
Darrere: Manuel Queralt, Manel Morist, Joan Subirà ("Joan de la Rossa"), Antoni Baena, Joan Cuadrench, Josep Manuel Casserras, Jaume Porredon i Josep Mª Tripiana
Davant: Josep Mª Roure ("el Rosset"), Lluís Pallarés, Eduard Tamames, Jordi Tàsies, Pere Rafart i Joan Pelfort i Ribera (tenora). Aquest darrer, de Súria, només apareix en aquesta foto i la següent, i no era membre fundador; en canvi sí que va ser fundador de la Cobla Cardona.


Any 1984 (1)
El 8 de Gener de 1984 Pere Rafart i Pellicer, membre fundador de la cobla i intèrpret de tenora, clarinet, fiscorn i piano, va morir d'accident esportiu (practicava el vol en ala delta) amb 24 anys. El 27 d'Octubre d'aquell mateix any, la cobla li va dedicar un Concert, figurant en el programa una sardana de Joan Roure i Jané, que va compondre per aquell dia: "L'Amic Pere".
La foto és la que podem veure just abans d'aquest programa, de 1983.


Any 1984 (2)
Text de l'homenatge a Pere Rafart.


Any 1984 (3)
Programa del concert esmentat.


Any 1988
L'any 1988 la Cobla es va dissoldre, és de suposar que les obligacions personals i l'esforç de formar nous músics van ser determinants. El dia 9 de Setembre de 1988 van participar en la doble ballada tradicional de cada tarda/vespre de la Festa Major de Solsona, que aquell any es va aprofitar per fer un homenatge al músic Joan Roure i Jané. Aquí els veiem tocant una sardana de conjunt amb La Principal de La Bisbal.
Darrere: Joan Sadurní (PB), Manuel Queralt (CS), Josep Ramon Prats (PB), Joan Subirà ["Joan de la Rossa"] (CS), Ernest Margall (PB) ... els altres músics no es distingeixen bé.
Davant: Xavier Plana i Gurina (CS), Pere Parés ["Pere Zai"] (PB), Desconegut (CS), Lluís Turet (PB), Eduard Tamames (CS), Joan Parés ["Joan Zai"] (PB), Joan Pelfort (CS), Josep Gispert ["Púbol"] (PB) i Albert Monjó (PB).
Altres integrants de la Cobla Ciutat de Solsona van ser:
Montserrat Ruiz i Castané (tenora), Salvador Godino (contrabaix) i Xavier Vidal i Requena (trompeta).
Foto: Arxiu Orquestra Patinfanjàs.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!