T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

divendres, 6 de juliol del 2018

ORQUESTRA DELS INDEPENDENTS (ORQUESTRA DEL CALSA)

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:

Any 1905
Orquestra d'Olesa de Montserrat iniciada pels germans Jaume, Joaquim i Salvador Ubach, que a casa seva tenien per motiu Cal Calsa. Era una orquestra sense pretensions, on hi començaven tots els aprenents que, si desprĂ©s traspuntaven, eren cridats per anar a una altra orquestra. Tota aquesta informaciĂł l'extrec del llibre MĂșsics i Orquestres d'Olesa, de LluĂ­s Duran i Duran. Donat que en aquest llibre, del qual n'extrec tambĂ© la foto, s'indica el nom dels mĂșsics i l'instrument que tocaven, provo l'alineaciĂł, sense que sigui segura al cent per cent:
Darrere: Josep Ubach (violĂ­, fill de Salvador), Joan Ubach ("Joanet", cornetĂ­, fill de Salvador) i Ramon* Mayans (fiscorn)
Davant: Salvador Ubach (contrabaix, potser van decidir que l'instrument no sortĂ­s a la foto), Joaquim Ubach (violĂ­ i director), Desconegut (violĂ­), Alfons Ubach (flauta, fill de Salvador), Jaume Ubach ("Jaume del Pau", clarinet), Desconegut (violĂ­) i Desconegut (clarinet).
Tinc tambĂ© el nom d'altres mĂșsics que van passar per aquesta orquestra, potser algun dels Desconeguts es troba en aquesta llista: Ramon Vidal (violĂ­), a qui podem veure a l'Orquestra Nois d'Olesa (Sales); Joaquim i Joan Pascual (ambdĂłs anomenats "Po"), Josep i Joan Boada i Badia (cornetĂ­ i fiscorn respectivament, tots dos amb el sobrenom de "Xelmo"), TomĂ s Xxx ("TomĂ s del clarinet", de Martorell; podria se TomĂ s Sarañana i SentĂ­s), Enric Corbera ("Cadiraire"), Josep AmbrĂłs ("Cosme"), Jaume Pons i Casals ("Toniet"), Emili Martinella ("Ganxet", va ser-ne director) i AgustĂ­ Privat, d'Esparreguera.
* Aquest mĂșsic Ă©s citat com a Mayans, i fins i tot en algun lloc com Antoni Mayans; jo crec que Ă©s Ramon Mayans i Roca, fiscorn i un dels fundadors de la Cobla-orquestra Barcelona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

GrĂ cies!