T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

miércoles, 25 de abril de 2018

TRIO VICTÒRIA
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1917 (1)
Trio clàssic de Cornellà del Terri.
No solo posar formacions clàssiques al blog. Faig una excepció per dues raons: per haver-hi un músic que va ser rellevant en d'altres formacions (Jaume Baró) i perquè no tenia cap formació musical de Cornellà del Terri.
D'esquerra a dreta: Miquel Jou i Samsó [de can Salvany] (clarinet), Josep Casadevall i Anglada [de câ l'Aurora] (piano) i Jaume Baró i Coll [de câ la Lia] (violí).
No tinc dades de Miquel Jou i Samsó.
Josep Casadevall i Anglada era germà de Joan Casadevall i Anglada, contrabaixista i compositor, un dels fundadors de la Cobla-orquestra Selvatana, després del seu pas per la Cobla-orquestra La Unió Cassanenca. Un fill d'en Josep, Jaume Casadevall i Costa, va ser apadrinat per en Jaume Baró, i també va ser músic, alumne de Francesc Civil i Castellví (solfeig) i Antoni Fortuny i Vernis (trompeta). Després d'un llarg periple durant la postguerra es va establir a Encamp (Andorra), on a més de seguir cultivant la música en diversos àmbits (direcció de corals, formació d'un conjunt de ball, composició de cançons, goigs, sardanes, etc.) va regentar un negoci de rellotgeria. He tingut el plaer de parlar avui amb en Jaume (25 d'Abril de 2018), i als seus 98 anys conserva una memòria i humor excel·lents; m'explica que als anys 40 va estar com a trompetista a la Cobla-orquestra Popular, de Girona i a la Cobla-orquestra Jadris, de Caldes de Malavella, i en alguna altra que no recorda (podria ser la Cobla-orquestra Valsar?). També va tocar a l'Orquestra Constància, de Mallorca.
Jaume Baró i Coll va ser un prestigiós violinista. Era fill del també músic Anton Baró i Barbosa, i el podem veure en aquest blog a la Cobla-orquestra La Principal de Palafrugell (hi va estar de 1915 a 1921, època en que formava part d'aquest Trio Victòria), a la Cobla-orquestra Selvatana (en va ser director entre 1922 i 1924) i a la Cobla-orquestra Girona (de la qual en va ser fundador l'any 1926, i on hi va romandre fins la guerra civil). Dos germans seus, Pere Baró i Coll i Joan Baró i Vila (de distinta mare), també van ser músics destacats.
La foto la trobo en el llibre CORNELLÀ DE (sic) TERRI, Pregons i Estudis (varis autors), editat per l'Ajuntament de Cornellà del Terri l'any 1986. Agraeixo al mencionat ajuntament que m'hagin obsequiat amb un exemplar.


Any 1917 (2)
N'he fet una edició passada per un filtre i amb un format més reduït.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!