T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

martes, 13 de marzo de 2018

SHANG-HAI
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Anys 50 (1)
Orquestra de Barcelona que ja l'any 1945 actuava el nom de Los Saturnos, i que veig per primera vegada a les hemeroteques amb el nom d'Orquestra Shang-hai l'any 1954. A continuació poso dos detalls d'aquest díptic.


Anys 50 (2)
Tinc molt poca informació d'aquesta Orquestra. Actuaven a les Sales de Festa de Barcelona i la seva trajectòria, sobre el paper, seria de 1954 a 1956. El representant era Antoni Sirvent i Socoró, que podria ser el pianista de la foto. Aquesta combinació de cognoms l'he trobat en abundància a la província d'Alacant. El desembre de 1955 els veig anunciats com Mayolas y su Orquesta Shang-hai, i l'any 1956 veig una actuació amb les orquestres (dues) Mayolas i Shang-hai.
Crec que el trompetista que veiem en primer terme és Jaume Mayolas i Bret (Mollet del Vallès, 1928-1999), i transcric una petita ressenya de 1999 (pàgina 12) d'aquest músic que feia l'Ajuntament de Mollet del Vallès en una proposta de lliurament de la Distinció Cívica Per Mollet, com a reconeixement de la ciutat a diverses persones que van destacar en diversos àmbits de la cultura:

Jaume Mayolas i Bret (Mollet del Vallès, 1928-1999)
De ben jove, aquest molletà va mostrar molt d'interès per la música, la base de la seva vida. Tocava la trompeta, i va editar un disc. Cap als anys 50 estableix contacte amb músics de Barcelona, amb els quals va formar diverses orquestres, com la Shang-hai, que va tenir un gran èxit popular. Més endavant va decantar-se pel cant, sobretot en la modalitat de les havaneres, i amb els companys del cercle dels Amics de les Arts oferien concerts a Mollet i a d'altres pobles. Va compondre la música de la cançó del Mil·lenari de Mollet, l'any 1993.


Anys 50 (3)
La vocalista Blanca Lyssel.


Anys 50 (4)
Portada d'un altre díptic, amb motius orientals i on curiosament s'indica que hi ha telèfon, però no hi posen el número.


Anys 50 (5)
Part central del díptic, amb la mateixa foto de l'anterior.


Anys 50 (6)
Tot i que ja surt aquesta foto en la segona imatge d'aquesta entrada, em sembla adient posar-la, doncs tenen una coloració i resolució diferents.


Anys 50 (7)
Una altra de les vocalistes que van portar durant aquells anys, coneguda com Pepita Cid.


Anys 50 (8)
Tarja amb el retrat de l'Orquestra i la vocalista.


Anys 50 (9)
Detall de la tarja anterior. Crec que el trompetista Jaume Mayolas ja no hi és, però el pianista (segurament Antoni Sirvent) encara és el mateix. I la vocalista penso que és la mateixa Pepita Cid. Podria ser Pepita Ciurana, però no n'estic del tot segur.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!