T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

domingo, 11 de febrero de 2018

OLIMPIA
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:
Anys 20 (1)
Orquestrina de Manresa que, tal com es pot veure a la imatge es qualificava com Orquestina TZIGANS OLIMPIA. La denominació tzigane (zíngar) s'aplicava a les primeres orquestres que a principis dels anys 20 del segle XX, a Barcelona, sobretot, van fer una mescla dels instruments més clàssics, com violí, violoncel, piano, contrabaix, etc., amb el jazzband (bateria), el saxo o el trombó de vares. Van ser com una mena d'orquestrines mixtes que sense marxar gaire del repertori habitual feien arranjaments amb els nous instruments, i que serien precursores de la gran eclosió de les orquestrines que, sota la influència dels discos i partitures arribats de l'altre costat de l'Atlàntic, van canviar totalment el panorama musical fins l'arribada de la guerra civil pel que fa a la música de Ball. A casa nostra això va comportar també que moltes de les primitives Orquestres que ja havien començat a duplicar el seu instrumental per poder convertir-se en Cobla-orquestra, presentaven durant aquest periode la triple formació de Cobla-orquestra-orquestrina.
Tornant a la formació objecte d'aquesta entrada, veig que es troben anunciats a l'Anuario Musical de España, editat per Salvador Bofarull Rodríguez l'any 1930, i guiant-me per l'adreça que surt en el revers de la postal crec que tinc la identitat de dos dels músics:
D'esquerra a dreta: Josep Reguant (jazzband), Desconegut (trombó),
Desconegut (saxo alt), Joan Reguant (piano) i Desconegut (violí).
Fan constar, però, a baix de la postal,
que també poden interpretar: Xilòfon, Violoncel, Clarinet i Fiscorn.
Llegeixo a la pàgina 8 de La Vanguardia, edició del dimecres dia 16 de Desembre de 1925, en una crònica de la Festa Major de Berga: En el Ateneo Bergadán hubo baile tarde y noche con la orquestina Tzigans Olimpia.
I també veig una crònica de la Festa Major de Peraltilla (Huesca), l'any 1947:
Como en años anteriores se ha celebrado en este pueblo la tradicional fiesta de San Joaquín. En la ermita del Santo, que vela desde cercano otero por la paz del honrado vecindario, ofició la misa mayor el paje del excelentísimo señor obispo de Barbastro. Se cantó la misa pontifical de Pío X, interpretada con loable acierto por la orquestina Olimpia, de Manresa.

Anys 20 (2)
Revers de la postal. El músic que consta com a representant a l'esmentat Anuari és Joan Reguant, domiciliat a la Carretera de Cardona, 54, 1er, 2ª.
Trobo un cançoner dels anys 40 en que s'hi pot llegir que portaven una vocalista de nom Rosse Mary [sic]
; s'indica un nou domicili pel representant Joan Reguant: C/. Víctor Pradera, 20 (xalet), de Manresa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!