T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

miércoles, 14 de febrero de 2018

LA UNIÓN BERGADANA
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1900
Orquestra de Berga, primera formació musical documentada a la ciutat; concretament en el llibre PATUM, d'Albert Rumbo i Soler, es menciona que l'any 1889 interpretaven la música de La Patum. Aquesta orquestra, fundada per Francesc Sala i Guitart i dirigida per Enric Font i més tard per Jaume Sala, va ser coneguda popularment com “Els Saletes” perquè tenia 5 components d’una mateixa família (Francesc Sala i els seus quatre fills: Josep, Francesc, Ramon i Jaume Sala i Casals).
Van estar vinculats des dels seus inicis a la Patum de Berga, fins al punt que la gent cantava: "Quan s'acabin Els Saletes, La Patum a fer punyetes".
A la foto hi ha:
A l'esquerra dos baixos de metall, possiblement bombardins i tres de percussió
Asseguts darrere: quatre músics de la secció de metall
Davant, asseguts, d'esquerra a dreta: Francesc Sala i Guitart [?] (corneta), Jaume Sala i Casals (corneta, amb 13 anys), Desconegut (clarinet), Enric Font i Masfarré [1859-1939] (clarinet), Desconegut (flauta) i Desconegut (flautí). Dret, al costat del flautí, hi ha un noiet que podria ser un dels germans Sala Casals.
L'any 1907 van canviar-se el nom, convertint-se en l'Orquestra Nova Harmonia, la qual més tard esdevindria la Cobla-orquestra La Principal del Berguedà.
Aquesta entrada, com gairebé totes les de Berga, és deutora del magnífic i molt ben documentat article LA SARDANA A BERGA, de Martí Villegas i Pons.
Foto: Arxiu de l'Àmbit de Recerques del Berguedà.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!