T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

miércoles, 27 de diciembre de 2017

CARBÓ JAZZ (L'Hospitalet de Llobregat)
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Anys 30
Orquestrina de L'Hospitalet de Llobregat.
Als anys 20 hi havia tres entitats socials al barri de Santa Eulàlia de Provençana, de l'Hospitalet de Llobregat:
La Societat Unió Hortènsia, que tenia la seva seu en el Bar Carbó ("Can Martiró"), el Foment Autonomista Eulalienc i la Cooperativa El Respeto Mutuo.
El Gran Cafè-Bar Carbó havia estat creat a finals del segle XIX. L'any 1904, un petit grup de veïns que eren clients habituals del local van formar la Societat Unió La Hortènsia, que tingué la seva seu social en el mateix Gran Cafè; aquesta entitat, però, no va comencar a adquirir importància i poder organitzatiu fins 1919 o 1920. Les seves activitats principals transcorrien entre la preparació acurada de les festes del barri (la Festa Major, les Carnestoltes, les festes populars i els balls de dissabtes i diumenges) i la vida de les seves seccions: els equips de billar, el grup excursionista, el quadre escènic, l'agrupació coral, etc.
El Gran Cafè-Bar Carbó ("Can Martiró"), situat en el número 114 del carrer de Santa Eulàlia, havia estat fundat per Rafael Carbó (president del Partit Radical del districte), conegut al barri amb el motiu de "l'Avi". En Rafael Carbó va dur a terme una gran tasca musical a l'Hospitalet, creant i potenciant diverses agrupacions corals. Dos fills seus, l'Esteve i en Joan, formarien als anys trenta l'Orquestrina Carbó Jazz i el Quartet Eulalienc.
Aquesta informació ben precisa l'extrec de l'article EL BARRI DE SANTA EULÀLIA DE PROVENÇANA: ELEMENTS PER A UNA CRÒNICA, de Ramon Breu i Pañella (Coordinador del grup d'estudis del barri de Santa Eulàlia).
La formació que presentaven era:
Darrere: Desconegut (saxo alt), Desconegut (flauta) i Desconegut (violí)
Davant: Desconegut (contrabaix), Desconegut (jazz-band) i Desconegut (piano).
Dos dels músics són els germans Esteve i Joan Carbó i Tobella.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!