T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

martes, 8 de agosto de 2017

LOS VISACOS
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1964 (1)
Conjunt de Capellades format a principis dels anys 60 .
Tot va començar a la botiga de Ca l’Estruch on es trobaven Lluís Vich, amb una guitarra acústica que li havien comprat els seus pares, Joan Costa, amb una bateria vella que havien trobat als baixos de l’escenari del Teatre de La Lliga, i Miquel Zaragozà ("Sasso"), amb una altra guitarra acústica. D’aquesta manera intentaven fer quelcom semblant a música, i van triar el nom del conjunt a partir de les dues primeres lletres dels cognoms d’aquest tres primers components: VI (Vich), SA ("Sasso") i CO (Costa) = Los Visacos.
Més endavant, cap a començaments del 1964, la cosa ja anava sonant i es van comprar unes bones guitarres marca Estruch i una bateria ferma, començant també a buscar cantant. Després de provar-ne molts, es van quedar amb Enric González. Van poder comprar un bon equip de so, i ja van començar a actuar per Capellades, a la Piscina Blava*, al Bar Aloy i a la Residència Condal, agafant així experiència i seguidors.
D'esquerra a dreta: Miquel Zaragozà i Ferrer ["Sasso"] (guitarra), Joan Costa i Ardèvol (bateria), Enric González i Manzano (cantant) i Lluís Vich i Estruch (guitarra).
* En aquest recinte durant els anys 60 i fins a començaments dels anys 70 hi havia una pista flotant a dintre la piscina, i va ser una referència a tota la comarca: hi van actuar orquestres, conjunts i artistes destacats locals, nacionals i internacionals. Qui regentava i contractava els espectacles a  la piscina era el senyor Joan Costa i Llussià, de Capellades.
Extrec la informació d'aquest grup i aquesta primera foto d'un article signat per Xospi de l'Anoia, publicat a VeuAnoia.cat el 24 de Juliol de 2017. També compto amb la col·laboració del músic Joan Garcia i Escala.Any 1964
Aquell any 1964 va entrar Jaume Ginàs com a baixista, i van ampliar el seu àmbit d'actuació per tota la comarca de l’Anoia, Mediona, La Llacuna, Santpedor, La Torre de Claramunt … Van participar en diversos concursos musicals i van fer-se coneguts al Bages, la Segarra, Martorell, tan com a conjunt de ball com de concert, gràcies a que tenien un repertori molt extens i variat, al voltant d’unes 70 cançons, que anaven des dels Beatles, Rollings Stones i Animals, fins als Sirex i Brincos, passant per cançons melòdiques de les més conegudes de l’època.
Drets: Lluís Vich, Miquel Zaragozà ("Sasso") i Joan Costa
Ajupits: Jaume Ginàs i Enric González.
Los Visacos es dissolen a finals de l’any 1966 perquè la mili s’apropava, fent l'última actuació al Teatre de La Lliga alternant amb un altre grup de Capellades que s’obria pas: el Conjunt Los Chalecos.
No fa gaire temps Los Visacos es van tornar a reunir i fins ara segueixen tocant en diversos actes puntuals.
Podem veure una actuació de l'any 2013 aquí, i ressenyes d'algunes actuacions durant l'any 2017 en aquest enllaç i en aquest.
Foto original, que van fer servir per la postal: Arxiu Joan Garcia i Escala.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!