T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

martes, 27 de junio de 2017

QUARTET SANGINÉS
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:
Any 1932
Quartet de Barcelona fundat per Eduard Sanginés i Pascual (Barcelona, 1883-1965), que l'any 1916 ja tenia orquestra pròpia, actuant fixe al Saló Excelsior; a principis dels anys 20 es converteix així en l'Orquestrina Sanginés-Excelsior, amb la qual, a més d'actuar en públic, sovintejava les emissores de ràdio. Amb el nom d'Orquestra Excelsior té uns quants discs gravats, en poso un de 1930 com exemple en aquest enllaç. També, si es va a l'enllaç que he posat en el seu nom, podem veure que era compositor de sardanes (a més de molts altres gèneres del moment, com foxtrot, pericon, pasdoble, shimmy, one-step, etc.).
A partir de 1926 s'anomenen també Jazz Band Sanginés, doncs haurien incorporat, seguint la moda del moment, la bateria (jazzband).
L'any 1929, quan les seves filles ja han acabat els estudis musicals a l'Escola Municipal de Música de Barcelona, Eduard Sanginés forma aquest quartet i comencen a fer gires per tot l'estat espanyol i pel Marroc, assolint molta popularitat i guanyant-se bé la vida, donada la qualitat musical i el repertori que tenien, tan clàssic com dels ritmes més moderns.
Hi ha un excel·lent reportatge que parla d'aquest quartet a la pàgina 11 de la Revista Crónica, de Madrid, en la seva edició del 6 de Març de 1932.
Presento la foto amb dues resolucions diferents.
D'esquerra a dreta: Eduard Sanginés (contrabaix, banjo i director), "Conxita" Sanginés (piano i vocalista), "Pepita" Sanginés* (violoncel, jazzband i vocalista) i Germà Sàbat i Soler (violí)**.
*"Pepita" Sanginés havia nascut a Brussel·les, era rossa i molt bonica, i tenia una retirada física amb l'actriu i cantant nordamericana Jeanette MacDonald, molt de moda aquells anys (entre 1929 i 1930 havia rodat sis pel·lícules), i obtenia molt èxit en les actuacions del quartet, que es donaven gairebé sempre en Cafès com el que podem veure a la imatge. Quan cantava, sovint ho feia tocant el jazzband. La seva germana "Conxita", nascuda a Barcelona, també cantava.
** Gran violinista, membre de l'Orquestra de Pau Casals des de ben jove, i que va tenir una llarga trajectòria com a concertista.
Foto: Piortiz (Agència fotogràfica de Félix Ortiz Perelló i José Pío Alonso), Revista Crónica, Madrid.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!