T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

viernes, 2 de junio de 2017

JAZZ TEEM
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1930
Orquestrina d'Olot, fundada l'any 1930 per Antoni Plana i Gou, que n'era el pianista i director. Els anys 1928 i 1929 havien treballat amb el nom d'Orquestrina The Milk's Jazz, i l'any 1930, no sé si canviant algun músic, es van posar Jazz Teem. Era una època en què estaven de moda els noms nord-americans*.
En aquesta propaganda podem veure les cares dels músics damunt d'un disc dels anomenats "de pedra". A veure si algun dia puc establir la identitat de tots els músics; de moment poso el què sé:
Començant per dalt i seguint en sentit horari:

  • Antoni Plana i Gou (piano, director i representant)
  • Desconegut (trompeta = Amadeu Capdevila?)
  • Desonegut (jazzband)**
  • Joan Prat i Forga (contrabaix)
  • Desconegut (violí)

* El nom Jazz Teem no vol dir res en particular (Jazz era la paraula clau de modernitat i Teem és un verb anglès [to teem] que significa literalment abundar. La meva teoria és que jugant amb les paraules van posar-se un nom que pronunciat a la catalana vindria a dir Ja estem !
*Si ens hi fixem, a sota de la seva foto hi posa jazz. Copiant a les orquestres americanes, els músics d'aquí van incorporar els instruments que aquells feien servir, i el més exòtic era el que avui dia coneixem com a bateria. Com que en el bombo les orquestres americanes hi posaven el nom seguit de la paraula jazz o jazz-band, (per exemple, en poso una a l'atzar: King Oliver's Creole Jazz Band), doncs tothom es pensava que Jazz Band, o ras i curt, jazzband, era el nom d'aquell instrument.
Foto: Miquel Vilardell. Arxiu Carme Plana i Rafart.


Any 1932 (1)
En aquest cartell només puc identificar Antoni Plana. Sembla que només hi ha un músic diferent respecte a la foto anterior, per tant la distribució seria la següent:
A dalt, d'esquerra a dreta: Joan Prat i Forga (contrabaix), Robert Torner (jazzband), Desconegut (violí) i Desconegut (trompeta = Amadeu Capdevila?)
A baix: Antoni Plana i Gou  (piano, director i representant)
Foto: Miquel Vilardell. Arxiu Josefina Plana i Rafart.


Any 1932 (2)
Anunci publicat a la premsa de 1932.
Foto: Biblioteca Marià Vayreda (Olot).

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!