T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

viernes, 23 de junio de 2017

JAZZ ARTÍSTICA
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1942
Orquestra de Capellades, continuació -amb el nom lleugerament canviat- de l'Orquestrina Artístic Jazz. Ja és estrany que en aquells primers anys de la postguerra els hi deixessin posar la paraula Jazz en el nom de l'Orquestra ...
Segons recull el setmanari Igualada, del 10 d'Octubre de 1942, a començaments d'aquell mes va tenir lloc a Capellades la "Fiesta del Aspirantado y Benjaminas de Acción Católica", organitzat per Mossèn Miquel Espinosa. Transcric literalment una part de l'article:

Una de las cosas que llamó poderosamente la atención fué el magnífico desfile representativo de las labores campestres desde la siembra hasta la recolección, y en el que tomaron parte más de doscientas comparsas. Formaban parte del mismo dos espléndidas carrozas, artísticamente construídas, una angarilla con los diversos frutos de la tierra, los arados y varios jinetes.
Aquesta informació i la foto són extretes del llibre Aventures i pintures. Josep Costa Solé. Capellades 1913-2003, de Joan Pinyol i Colom (Capellades: Ajuntament, 2014).

La part musical de l'esdeveniment va córrer a càrrec de l'Orquestra Jazz Artística.
D'esquerra a dreta: Eugeni Farré i Gallart ("Saritu"), Ricard Rosich i Poch ("Teiu"), Joan Rovira i Vallès ("Poteta"), Desconegut [en segon terme], Josep Roset i Poch, Ricard Balcells i Boloix ("Ricardito"), Desconegut [en segon terme], Xxx Ros, Josep Costa i Solé i Antoni Rigol i Vallès.
Foto: Arxiu família de Josep Costa i Solé.


Any 1943 (1)
Postal i detall de la temporada 1943-1944. Dedueixo la data pel revers de la postal (imatge següent), doncs la cançó Tarde de fútbol s'havia publicat tot just l'any 1942, tal com es pot veure en la pàgina dedicada a l'autor, Josep Casas i Augé.
A dalt: Josep Costa (trompeta), Eugeni Farré ["Saritu"] (jazzband) i Desconegut (trompeta)
Al mig: Antoni Rigol (trombó), Ricard Rosich ("Teiu") (piano) i Joan Rovira ["Poteta"] (saxo alt)
A baix: Ricard Balcells ["Ricardito"] (saxo alt i violí) i Josep Roset (saxo tenor).
Foto: Rigol. Arxiu família de Josep Costa i Solé.


Any 1943 (2)
Revers de la postal anterior.
Foto: Arxiu família de Josep Costa i Solé.


Any 1945 (1)
En processó, sortint de l'església de Capellades després de Missa. Trobo la foto interessant, amb molts detalls, que potser faria falta descarregar-la per veure'ls bé:
  • A la façana s'hi pot veure un parell o tres d'impactes de bala
  • El fotògraf va captar, sense voler, suposo, el gest d'una dona jove traient-se la mantellina, just a la porta de l'església
  • Sembla que a la processó només hi van homes, darrere un penó o bandera, i hi ha molta gent al voltant
  • Així com abans de la guerra es veia molts barrets, ara només en veig un parell; hi ha alguna gorra i es veu molta boina (recordo que el meu pare en va dur més o menys fins els anys 60)
  • A la dreta de la imatge hi ha uns quants guàrdies civils, un d'ells sense tricorni; una dona, amb una nena de la mà, s'inclina endarrera, comentant-li alguna cosa a un dels guàrdies, recolzada en ell, que amb les mans creuades davant l'escolta atentament: eren matrimoni, potser?
Davant del penó, obrint la comitiva, els músics, que identifico de darrere cap a davant, i d'esquerra a dreta:
Josep Roset (saxo tenor), Ricard Balcells ["Ricardito"] (saxo alt), Joan Rovira ["Poteta"] (saxo alt), Antoni Rigol (trombó), Josep Costa (trompeta), Desconegut (trompeta), Joan Roset i Vidal (platerets, fill d'en Josep Roset) i Desconegut (caixa).
Foto: Arxiu família de Josep Costa i Solé.


Any 1945 (2)
Aquesta foto semblaria feta durant el mateix esdeveniment que retrata la imatge anterior.
A l'esquerra, d'esquena, Desconegut; semblaria, per l'alçada, en Josep Costa, anant cap el seu lloc.
Asseguts: Ricard Balcells ["Ricardito"] (saxo alt) i Josep Roset (saxo tenor).
D'esquena, encara amb el contrabaix per desenfundar, Joan Vidal i Boix ("Ponet").
Es van desfer al acabar aquesta temporada o la següent; l'any 1947 algun dels components contribuiria a la formació de l'Orquestra Xarvis Club.
Foto: Arxiu Joan Escala i Jorba.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!