T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

miércoles, 19 de abril de 2017

ARTÍSTIC JAZZ
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:

Any 1930
Orquestrina de Capellades, existent entre 1925 i 1936, i que també tenia sardanes en el seu repertori, tot i que probablement les feien amb els instruments de Ball.
Darrere: Joan Vidal i Boix ["Ponet"] (contrabaix, i que esdevindria sogre de Josep Roset i Poch)
Davant: Josep Costa i Solé (trompeta), Josep Roset i Poch (saxo soprà), Ricard Rosich i Poch ["Teiu"] (saxo alt), Ricard Balcells i Boloix ["Ricardito"] (saxo alt) i Manel Estrada i Rius ["poc oli"] (jazzband).
Foto: Arxiu família Josep Costa i Solé.


Any 1931 (1)
Els mateixos components de la imatge anterior, ara posant sense els instruments; sembla com si acabessin d'arribar a algun lloc per fer la seva actuació
D’esquerra a dreta; Joan Vidal ["Ponet"] (contrabaix), Ricard Rosich ["Teiu"] (piano i director), Josep Roset (saxòfon), Josep Costa (trompeta), Ricard Balcells ["Ricardito"] (saxo i violí) i Manel Estrada ["poc oli"] (jazzband).
Foto: Arxiu família Josep Costa i Solé.


Any 1931 (2)
Josep Roset i Poch posant amb el saxo alt i el clarinet. També és veu l'ombra del fotògraf, no sé si de manera volguda o no. I no m'estranyaria que fos el seu company Josep Costa i Solé, que va ser un artista multidisciplinari: músic, dibuixant, pintor i també fotògraf.
Foto: Arxiu família Josep Costa i Solé.


Any 1931 (3)
Ricard Balcells ("Ricardito") i Josep Costa, ben mudats anant cap a la feina després de dinar. Dic després de dinar pel cigar que porta el trompetista !
Foto: Arxiu família Josep Costa i Solé.


Any 1932 (1)
Retrat d'estudi. Si cliques la foto podràs veure que la partitura que hi ha al piano és All Of Me, escrita l'any 1931 per Gerald Marks i Seymour Simons, per tant, aquesta foto, com a molt aviat, seria de 1932.
D'esquerra a dreta: Ricard Balcells ["Ricardito"] (violí), Ricard Rosich ["Teiu"] (piano i director), Josep Roset (saxo alt), Joan Vidal ["Ponet"] (contrabaix), Manel Estrada ["poc oli"] (jazzband) i Josep Costa (trompeta).
Foto: Art Fotogràfic Ribó (Igualada). Arxiu família Josep Costa i Solé.


Any 1932 (2)
Primera pàgina d'un díptic amb dibuixos del músic i pintor capelladí Josep Costa i Solé. L'exposo tal com m'ha arribat, amb molt poca qualitat; espero obtenir una còpia millor ...


Any 1932 (3)
En canvi tinc una bona còpia de la segona pàgina d'aquest díptic.
Foto: Arxiu família Josep Costa i Solé.


Any 1933 (1)
Díptic publicat la temporada 1933-1934. El 24 d'Abril de 1934 aquest cartell va obtenir el 3er premi a l'Exposició de Carnets-foto de Cobles-Orquestres-Orquestrines de Catalunya feta a la Casa de Música Sobrequés, de Girona.
Foto: Arxiu Ricard Rosich i Argelich.


Any 1933 (2)
Detall del díptic anterior, amb dibuixos del músic i pintor capelladí Josep Costa i Solé.
L'alineació probable, d'esquerra dreta:
Antoni Rosich i Colom (contrabaix), Manel Estrada i Rius ["poc oli"] (jazzband), Josep Costa i Solé (trompeta), Ricard Rosich i Poch ["Teiu"] (piano), Ricard Balcells i Boloix ["Ricardito"] (saxo) i Joan Rovira i Vallès ["Poteta"] (saxo).
Foto: Arxiu Ricard Rosich i Argelich.


Any 1933 (3)
Detall de l'altra pàgina del díptic.
Foto: Arxiu Ricard Rosich i Argelich.


Any 1934
Cartell de la temporada 1934-1935, amb caricatures de Josep Costa i Solé.
Foto: Arxiu Ricard Rosich i Argelich.


Any 1935
Novament les caricatures de Josep Costa i Solé per fer aquest cartell de la temporada 1935-1936, probablement el darrer.
Foto: Arxiu Ricard Rosich i Argelich.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!