T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

viernes, 24 de marzo de 2017

UNIÓN
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:Any 1945
Tarja de presentació d'aquesta orquestra de Sarral, formada (aproximadament) l'any 1945. S'observa encara el nom no normalitzat del poble: Sarreal; de fet, la procedència del nom seria: en un principi era Sa vila real, i per abreviar es va deixar de dir vila, quedant Sa real, que al pronunciar-se tot junt s'hi va posar, per escriure-ho bé, el dígraf rr, quedant Sarreal. Al normalitzar el nom suposo que van prendre com a model Camino Real = Camí Ral, i per tant Sarreal = Sarral.
Quan es va dissoldre l'Orquestrina Melódicos Jazz, el seu director Isidre Mas i Puig decideix crear una nova formació amb els membres d'aquella orquestrina i amb alguns de l'Orquestrina Bonet, que s'havia desfet un temps abans. Com que hi havia algunes diferències entre els músics locals, Isidre Mas, irònicament, va proposar el nom d'Unión per a la nova orquestra. De totes maneres aquesta es pot considerar com una segona etapa de l'Orquestrina Melódicos Jazz.
Foto: Impremta Requesens.


Anys 40
Retratats a la Sala del Sindicat.
Darrere: Mario Albaigés i Camí (contrabaix), Ramon Freixas i Bonet (trompeta), Enric Furné i Orga (trompeta) i Josep Freixas i Bonet (trombó)
Davant: Moisès Mariano i Torrelles (bateria), Josep Civit i Prous (saxo alt), Josep Miró i Badia (saxo tenor), Isidre Valls i Puig (saxo alt, director i representant) i Daniel Furné i Orga (vocalista).
Va ser la primera orquestra sarralenca en portar un micròfon pel vocalista. En els primers anys també en va formar part Irene Sanahuja i Mateu* (piano).
Nascuda l'any 1911, era filla de Josep Sanahuja i Saura, a qui podem veure en aquest mateix blog, encara nen, a la Música de Sarral, orquestra existent entre finals del segle XIX i principis de segle XX. És un cas força inusual a l'època de dona integrada com a instrumentista en una orquestrina.
Foto: Revista El Baluard, nº 31. Sarral, Gener-Febrer de 1988, pàgina 14.


Any 1951
Cartell de la temporada 1951-1952, extret del programa de la revetlla de Sant Joan a Montblanc.
Van estar actius fins a finals dels anys 60.
Foto: Impremta Requesens.

NOTA:
Aquesta entrada compta amb documentació extreta dels dos llibres següents, de Núria Medrano i Torres, i amb fotografies que m'ha cedit la pròpia autora:


MÚSICS I BALL A LA CONCA DE BARBERÀ
Un segle d'agrupacions instrumentals (1844-1936)
Els casos de Montblanc, l'Espluga de Francolí, Sarral i Solivella
Cossetània Edicions


BALLEM?
Les orquestres a la Conca de Barberà
(1936-1979)
Cossetània Edicions

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!