T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

jueves, 23 de febrero de 2017

TROPICANA (Girona)
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1988 (1)
Conjunt de Girona format l'any 1985 per Eliseu Quintana i Rigau, Jordi Quintana i Rigau, Josep Pineda i Sanjuan, Pere Pineda i Sanjuan, Anna Figueras i Joaquim Garrigolas.
El nom del grup té una història, que val la pena explicar:
Quan l'any 1954 s'estava gestant la formació de la Cobla-orquestra Costa Brava, tot i que es portava força en secret, alguns dels músics que s'hi havien compromès van ser apartats de les seves formacions al "descobrir-se el pastís" ... i a més córrer es va formar l'Orquestra Tropicana, de Palafrugell, per esperar el moment de la sortida a la llum de la Costa Brava, que encara trigaria un temps; van tenir un èxit tan esclatant, donada la qualitat dels seus membres, que fins i tot es van plantejar seguir amb aquella i abandonar la idea de la nova Orquestra. No obstant no va ser així, i la Costa Brava va debutar el mes de Febrer de 1956. Aleshores van cedir el nom als que en poc temps serien una nova formació gironina, el Conjunt Setson. Aquests doncs, van actuar algun temps amb el nom de Tropicana, que donat l'èxit assolit pels originals els hi anava prou bé; però hi va haver un conflicte: l'Orquestra Tropicana de Barcelona els hi va posar un plet, doncs ells tenien el nom registrat; els músics gironins van haver de deixar doncs aquest nom i van prendre el definitiu de Setson.
El cartell le va dissenyar Eliseu Quintana.
Foto: Arxiu Elies Reverter.


Any 1988 (2)
D'esquerra a dreta: Lluís Ballester (cantant, destacat a dalt de la imatge, també), Pere Pineda i Sanjuan (teclats i direcció), Horacio Quiroga (baix), Agustí Ponsatí i Moret ["Ti"] (guitarra i saxo), Jaume Barceló (bateria) i Anna Daban* (cantant, destacada a dalt de la imatge, també).
Van estar actiur fins la temporada 1989-1990. Horacio Quiroga van passar a formar part d'una nova formació que es va crear l'any 1990, l'Orquestra Alta Mida, on va coincidir amb un dels fundadors de Tropicana, Josep Pineda, que havia estat dos anys a la Cobla-orquestra Miramar.
* Amb l'Anna vaig coincidir-hi a la Cobla-orquestra Atlàntida (quan ja només era Orquestra) i a l'Orquestra Catalana de Ball.
Foto: Arxiu Elies Reverter.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!