T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

miércoles, 21 de diciembre de 2016

MELODIANS (Les Borges Blanques)
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1950
Cobla-orquestra de Les Borges Blanques, que va tenir un intent de formació el mes de Juliol de 1936, arribant a fer el seu debut el 12 de Juliol d'aquell fatídic any, i durant només tres setmanes, per l'esclat de la guerra civil. En aquells moments formaven amb dos tibles, dues tenores, dos cornetins, dos fiscorns i un baix (segurament un bombardí). Havien comprat els instruments als músics d'una Cobla de Torregrossa que s'havia dissolt.
L'any 1947 l'alcalde Agustí Rubinat va oferir als músics comprar els instruments que fes falta, i ja els anirien amortitzant.
Més endavant van canviar de nom, passant a dir-se Selecció (1957) i Terralle'nks (fent referència al Parc del Terrall, de Les Borges Blanques).
Darrere: Desconegut (2n trompeta), Desconegut (1er trompeta),  Ramon Solé (1er fiscorn), "Giné de cal Esbarserat" (2n fiscorn) i Francesc Arrufat (contrabaix)
Davant: Josep Gasol (flabiol), Ramon Sala (2n tible), Josep Benet (1er tible), Antoni Juncosa (1er tenor i representant) i Francesc Segarra ["Cisco del Celler"] (2n tenor).
Algun dels "Desconeguts" pot ser Josep Mata i Mas.
Van actuar fins amitjans dels anys 50.
Nota: La informació de què disposo és imprecisa, i podria ser que els instrumentistes que van aparellats (tibles, tenors, trompetes i fiscorns) tinguessin els noms canviats.
Foto: Arxiu Jaume Nonell.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!