T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

lunes, 26 de diciembre de 2016

LOS 6 HERMANOS JAUSET
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1964 (1)
Conjunt d'acordions de Lleida format per sis germans de la família Jauset Berrocal. Van començar a actuar en públic l'any 1965 amb el nom de Los Satélites Microtonos, tocant instruments diversos, en el "Primer Certamen Nacional Juvenil", celebrat a Castelló de la Plana, on van assolir el tercer premi.
El diari El Alcázar, de 26 de Febrer de 1964 publicava un reportatge d'aquesta família musical. Podem veure en segon terme a Jordi Àngel* i la seva germana Anna Maria, i en primer terme: Ignasi, Maria Josep i Xavier.
* Jordi A. Jauset és músic i escriptor especialitzat en la relació música-cervell, és a dir, els beneficis de la música en la salut i l'educació, tal com podem constatar anant a l'anterior enllaç. Ell és qui m'aporta les fotografies i la informació d'aquesta entrada.
NOTA: Aquest blog està dedicat bàsicament a Cobles, Orquestres, Orquestrines i algun Conjunt. No obstant, a vegades durant les meves recerques em trobo amb persones que han format part de grups que no s'ajusten exactament a aquest criteri inical, però que m'atenen molt amablement, i en salto una mica els meus propis protocols.


Any 1964 (2)
Foto del mateix reportatge de "El Alcázar".
El pare, Antoni Jauset i Elrío (pianista, guardonat l'any 1944 en el Certamen Nacional de piano, representant Catalunya-Aragó), observa la pràctica al piano d'Anna Maria, mentre Xavier, amb una pandereta, mira la càmera de reüll. A la dreta, la mare, Mª Àngels Berrocal i Sardà sosté en braços l'Ignasi, i al seu costat la Maria Josep s'ho mira tot plegat.


Any 1964 (3)
I encara del mateix reportage, Anna Maria i Jordi Àngel. Tots dos van ser escollits per a representar a Espanya en el Trofeu Mundial d'acordió: l'Anna Maria, l'any 1965, a Helsinki (Finlàndia), i en Jordi Àngel l’any 1968, a Pavia (Itàlia).
Any 1968
D'esquerra a dreta, mirant les dues fotos: Anna Maria, Ignasi, Maria Teresa, Vicenç Jauset i Rius (l'avi, també músic, ja jubilat, que havia estat membre de la Banda Municipal de Lleida), Maria Josep, Jordi Àngel i Xavier.
Els mestres que van donar impuls a la carrera musical dels sis germans van ser doncs, el pare i l'avi.
Foto: Filmoteca Española.


Any 1969
Tan les dues imatges anteriors com aquesta són extretes d'un reportatge que va aparèixer al NO-DO (Noticiari setmanal del règim dictatorial franquista que precedia obligatòriament les pel·lícules en els cinemes des del 1942 fins al 1976) de 22 de Setembre de 1969.
Ignoro perquè només surten en formació de quintet. D'esquerra a dreta: Anna Maria, Maria Josep, Xavier, Maria Teresa i Jordi Àngel.
Foto: Filmoteca Española.
Any 1970
El nivell musical individual i col·lectiu era molt alt, i ja amb el nom de Los 6 hermanos Jauset, van gravar un disc amb la casa Hispavox, amb arranjaments de Víctor Mateu i Moles: "Música española en acordeones".
D'esquerra a dreta, en la segona foto: Jordi Àngel, Maria Teresa, Maria Josep, Xavier, Ignasi i Anna Maria
Fotos: Ontañón. Portada del disc.


Any 1971
L'any 1971 van publicar un segon disc, també a Hispavox, i amb arranjaments de Víctor Mateu: "Música de siempre en los acordeones de los hermanos Jauset" (1971), amb peces de música clàssica.
D'esquerra a dreta: Ignasi, Maria Josep, Xavier, Maria Teresa, Anna Maria i Jordi Àngel.
A partir de 1972 el grup es va haver de desfer, donat que els més grans ja entraven a la Universitat, i era complicat fer-ho seguir tot plegat.
Jordi Àngel va ser l'únic que va continuar compatibilitzant feina, família i música, i l'any 1982 va aconseguir un Primer Premi europeu en un certamen internacional d'orgue electrònic celebrat a Brussel·les. A Aranjuez va fundar l'Escola Municipal d'acordió i va crear una petita orquestra amb 7 nens. També va compondre dues obres per acordió ("Escucha Niño" i "Marcha Triunfal") que van estar seleccionades com a obligades per a un certamen nacional d'acordió. Des de 2006 la seva línia de recerca és la influència i els beneficis de la música en la salut i l'educació. Fins ara ha publicat en relació amb la salut i d'aquí uns mesos apareixerà una publicació en relació amb l'educació.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!