T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

jueves, 29 de diciembre de 2016

GALATEA
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Anys 40
Orquestra de Barcelona, formada l'any 1940, habitual a les Sales de Ball dels primers anys 40.
He pogut esbrinar la identitat d'algun dels músics:
En segon terme, d'esquerra a dreta: Desconegut (piano), Desconegut (contrabaix), Josep Montferrer i Planellas (bateria, director i representant), Desconegut (trompeta), Ramon Busquets i Bonet (trompeta, que més endavant va tenir orquestra pròpia) i Fernando Porredón (trombó)
Davant, a la dreta, el trio de saxos: Enric S. Lafont, Desconegut i Domènec Forroll.
Actuaven assiduament a les emissores de ràdio de Barcelona, i durant la seva presència al escenaris barcelonins van acompanyar cantants com Manuel Bianco (pseudònim que feia servir el violinista argentí Eduardo Vicente Bianco quan feia tasques de vocalista), Rudy Word i José Segarra (també especialitzat en cantar tango).
Com a informació complementària poso a continuació un article publicat al setmanari BARCELONA TEATRAL, el dia 8 d'Abril de 1943 (pàgina 4) :
MANUEL BIANCO Y LA ORQUESTA GALATEA
Como era de esperar, la reciente audición que a través de la emisora Radio Barcelona nos dedicó la Orquesta Galatea, de Variedades Catalán, con la colaboración del famoso cantor internacional Manuel Bianco, ha sido muy del agrado de los numerosos aficionados a la música de jazz. Bianco interpretó formidablemente el vals humorístico "Buen humor" y una serenata [Serenata celeste] dedicada a la colonia italiana, poniéndose de relieve su gran clase de cantor de melodías.
Por su parte, la Orquesta Galatea nos ofreció dos interesantes números, titulados "Spick Hugues", con los solistas Fernando Porredón, trombón, y Domingo Forroll, saxo tenor, y "El chico de la trompeta", donde el solista Ramón Busquets tuvo ocasión sobrada de lucir su extraordinario estilo.
Correspondiendo a requerimientos de sus muchos admiradores, el dinámico Montferrer prepara para el próximo día 15 una nueva audición por la antena de Radio España, en la cual nos ofrecerá las primícias de un número de hot titulado "Tom Collins", destacándose un solo de clarinete a cargo del solista [de saxo] mi bemol Enrique S. Lafont.
L'any 1944 deixen d'actuar, però l'any 1946 encara se'ls hi fa un homenatge, tal com es pot llegir a La Vanguardia, en la seva edició de 29 de Maig de 1946 (pàgina 4) :
GRAN SALÓN VERDI (Verdi, 32 y 34, Gracia). — Hoy, noche.
Festival homenaje a J. Montferrer y su Orquesta Galatea, tomando parte Raúl Abril, Rina Celi, Miguel Roselló, Orquestas Colonial y De Picos Pardos, con su cantor Luis de Morent.
La fotografia és una reconstrucció que faig a partir de la portada d'un cançoner que he trobat per la xarxa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!