T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

lunes, 21 de noviembre de 2016

MELÒDIC
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1952 (1)
Gràcies als bons oficis de Montserrat Mauné m'arriba l'excel·lent cartell d'aquesta orquestrina de Portbou, fundada per Carles Mauné i Alay. Després d'haver format part de la Cobla-orquestra Antiga Pep des de 1920 fins la seva dissolució, l'any 1952, Carles Mauné i Alay va constituir a Portbou aquesta Orquestrina Melòdic, que només va estar activa la temporada 1952-1953. Ho va fer (amb quatre músics de la recent dissolta Antiga Pep, i dos més) a Portbou perquè allà és on va trobar-hi pianista. Segurament, com que als cinc músics de Figueres els hi resultava força inconvenient els desplaçaments continuats entre les dues poblacions, només van durar una temporada, i aleshores Carles Mauné i Alay va formar la Cobla-orquestrina Panamà.
Foto: Arxiu Josep Joli.


Any 1952 (2)
I aquí tenim els músics. Continuo pensant que el disseny d'aquest cartell i de l'anterior, que formaven part d'un Cançoner, és fantàstic! Llàstima no saber de qui és, per posar-ho aquí i fer-li justícia. Només em consta la impremta, que era Gràfiques Alser (acrònim d'Albert, nom d'un dels socis, i Serra, cognom de l'altre), de Figueres.
D'esquerra a dreta: Antoni Rabasco (trompeta), Carles Mauné i Mauné (saxo tenor), Carles Mauné Alay (saxo alt, i oncle de l'anterior), Enric Llorà (piano), Josep Joli  i Blanch (contrabaix i cantant), Antoni Vidal (trompeta) i Josep ["Pitu"] Túrias i Santaló (bateria).
Foto: Arxiu Josep Joli.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!