T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

lunes, 21 de noviembre de 2016

GODALL
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1937
Una mica abans de l'esclat de la guerra civil, als baixos del nº 6 del Carrer Pons Icart de Tarragona, la gent que prenia la fresca podia escoltar la música que assajaven tres noiets de 15, 12 i 10 anys, els germans Pere (piano), Marcel·lí (violí) i Magí (violoncel) Godall i Gandia. Era el naixement del Trio Godall. Els seus pares els encoratjaven a cultivar les seves dots i inquietuds musicals, i amb poc temps van aplegar els músics suficients per crear l'Orquestra Godall.
Van debutar el diumenge 21 de Març de 1937 al Teatre del Centre Federal* en un Festival dedicat al diari Llibertat. Concretament l'anunci que se'n feia el dia abans a la pàgina 2 d'aquest diari deia:

Al Teatre del Centre Federal
Heus ací el programa del grandiós festival recitat lírico musical organitzat per l'Orquestrina i Varietés Godall, amb la col·laboració del Centre Federal i dedicat al diari "Llibertat", que tindrà lloc demà diumenge a la tarda sota la direcció de Pere Godall.

A continuació s'exposava tot el programa que, dividit en tres parts, incloïa diverses actuacions, tan de l'Orquestra Godall com del Trio Godall, duets còmics, sardanes cantades, poesia, fragments de sarsuela ... Es va estrenar un pasdoble, compost per Pere Godall, que portava per nom "Llibertat", dedicat al diari del mateix nom. Aquesta va ser la seva primera composició. L'obra que va obrir la vetllada va ser la "Marxa de l'Exèrcit Popular", i la que va tancar el festival va ser "La Santa Espina".

Els noms dels músics els tinc, encara que no pugui fer-los coincidir tots amb les cares respectives: Pere Godall i Gandia, Marcel·li Godall i Gandia, Magí Godall i Gandia, Joan Núñez i Brunet, Josep Coll, Josep Salvà, Pasqual Martínez, Francesc Colomar, Fermí Martínez i Eduard Berga.
D'esquerra a dreta: Desconegut (saxo alt), Joan Núñez (saxo tenor), Francesc Colomar (contrabaix), Marcel·lí Godall (saxo alt), Fermí Martínez (bateria), Desconegut (trompeta), Magí Godall (trompeta), Desconegut (trombó) i Pere Godall (piano)
Acabada la guerra, Pere Godall va fundar les orquestres Continental i Windsor.
Fàtima Pizà i Godall, néta de Pere Godall, va publicar l'any 2014 un interessant llibre sobre la vida del seu avi, que va haver de lluitar a la guerra civil formant part de la Lleva (o Quinta) del Biberó. El llibre és: Una vida per recordar. Memòries de Pere Godall.
* És el Teatre Metropol, situat al nº 46 de la Rambla Nova; abans de l'inici de la guerra havia estat el Teatre del Patronat Obrer (1910-1932) i Teatre de l'Acció Popular Catòlica (1933-1935).
Foto: Arxiu Rafel Vidal i Ragazzon.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!