T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

dijous, 6 d’octubre del 2016

WINDSOR (Igualada)

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball
:


Any 1950 (1)
Conjunt d'Igualada format l'any 1947 per mĂșsics que van marxar de la Cobla-orquestra Triunfal buscant una manera de continuar fent de mĂșsic perĂČ sense estar tan lligats, ja que en aquella Ăšpoca la Triunfal treballava força. Volien poder compaginar la mĂșsica amb les seves altres activitats no musicals. Per exemple, Josep ("Pepet") Mestre tenia una fĂ brica de gĂšnere de punt, Pere Morera treballava a l’Ajuntament, Josep MÂȘ Oriol, a la Mutua General de Seguros, i Josep MÂȘ GumĂ  tenia una fĂ brica de cola (Cal Cantiner).
Van demanar la participaciĂł de tres mĂșsics mĂ©s: Ignasi Castelltort ("Iñigo") [veure biografia a la pĂ gina 120 d'aquest enllaç], Josep Albiol (procedent de l'Orquestra Xeis) i MartĂ­ Ferrer, i van debutar al Centre CatĂČlic d'Igualada el 28 de Març de 1948, cobrant cada mĂșsic 150 pessetes.
Un altre nexe que unia aquests mĂșsics Ă©s que molts d'ells havien aprĂšs solfeig a l'Ateneu IgualadĂ­, sota el mestratge d'Enriqueta PuiggrĂłs.
Tots tocaven diversos instruments. El repertori era tan de concert (peces clàssiques, sarsueles, sardanes) com de ball, amb els temes més actuals i els standards de sempre.
A la foto, feta a les escalinates d'accĂ©s al Centre Mercantil d'Igualada hi podem veure, d'esquerra a dreta: Josep MÂȘ GumĂ  i FĂ bregas (trompeta i vocalista), Josep ["Pepet"] Mestre i Llacuna (violĂ­, trompeta i flabiol), Josep MÂȘ Oriol i Murt (piano, acordiĂł, saxofon, flauta i tenora), MartĂ­ Ferrer i Salinas (bateria, fiscorn, trombĂł i violoncel), Pere Morera i PerellĂł (saxofon, clarinet, violĂ­ i tible), Ignasi Castelltort i Miralda ["Iñigo"] (piano i acordiĂł) i Josep Albiol i Boladeras (saxofon, clarinet i flabiol).


Any 1950 (2)
L'any 1950 el vocalista i trompeta Josep MÂȘ GumĂ  estava preparant el seu casament, i com que Ignasi Castelltort tenia la representaciĂł d'una agĂšncia de viatges li va recomanar fer el viatge de noces en un vaixell que feia un creuer entre Barcelona i Niça, i aixĂ­ podien fer un lloguer ben diferent de les actuacions habituals que feien per les comarques de Barcelona i Lleida. En un principi hi va haver acord, perĂČ quan va ser el moment en Josep MÂȘ GumĂ , potser pensant que barrejar el viatge de noces amb la feina no era una bona idea, va declinar formar part de l'expediciĂł, i va ser substituĂŻt per la vocalista MercĂš Llanas, que en aquells moments ja era l'esposa de Josep MÂȘ Oriol.
Van començar el seu treball d'una manera ben curiosa: a les 12 del migdia, quan el vaixell sortia de Barcelona, van començar a tocar, sense pĂșblic: la mĂșsica sortia pels altaveus del menjador. A la nit van fer ball durant el primer torn del sopar.
Darrere: Josep ["Pepet"] Mestre (trompeta) i Ignasi Castelltort ["Iñigo"] (piano)
Davant: Josep Albiol (saxo tenor), MercĂš Llanas (vocalista), Pere Morera (saxo alt), Josep MÂȘ Oriol (saxo alt) i MartĂ­ Ferrer (bateria).


Any 1953
AixĂ­ sortien anunciats en el programa de la festa major de Capellades de 1953.
Començant per la punta esquerra i seguint en sentit horari: Josep MÂȘ Oriol, Josep Albiol, Pere Morera, Josep ("Pepet") Mestre, Josep MÂȘ GumĂ , MartĂ­ Ferrer i Ignasi Castelltort ("Iñigo").
Foto: Arxiu Pere Costas i Feixas.


Any 1956 (1)
Retratats als claustres de l'Escola Pia (Escolapis), el dia 8 de Setembre de 1956, en les festes del barri de Sant AgustĂ­, d'Igualada.
D'esquerra a dreta: MartĂ­ Ferrer, Josep MÂȘ Realp i Alemany, Manel Morera i Castells, Josep ("Pepet") Mestre, Pere Morera i PerellĂł, Josep MÂȘ Oriol, Josep Albiol i Josep ("Pepito") Ibåñez.


Any 1956 (2)
Cartell de la temporada 1956-1957.
A dalt: Josep ("Pepito") Ibåñez, MartĂ­ Ferrer, Josep Albiol i Josep MÂȘ Oriol.
A baix: Manel Morera, Josep ("Pepet") Mestre, Pere Morera i Josep MÂȘ Realp.
Foto: Arxiu Pere Costas i Feixas.





Any 1961
SeqĂŒĂšncia de quatre fotografies fetes a l'Hotel Canaletas d'Igualada.
En aquesta darrera foto faig les identificacions, d'esquerra a dreta: Gabriel [“Gabi”] Carreño (vocalista i guitarra), Josep MÂȘ Oriol (saxo alt), Pere Morera (saxo alt), Josep ["Pepet"] Mestre (trompeta), Josep MÂȘ Realp (trompeta), Josep Albiol (saxo tenor), Jaume Cunilles (contrabaix), Josep ["Pepito"] Ibåñez (piano) i Jaume Planell i RĂ­os (bateria).
Fotos: Arxiu Comarcal de l'Anoia, col·lecciĂł Ignasi Castelltort.


Any 1963
En el llibre L'Abans, d'Igualada, en el peu d'aquesta foto posen el segĂŒent:
Oriol, Roig, Mata, Morera, Real, Mestres, Jordana i Albiol ... i ja t'apanyarĂ s ...!
La Col·lecciĂł de llibres L'Abans (editorial EfadĂłs) han fet una sĂšrie de llibres molt complets, perĂČ a vegades tenen una mica de mandra a l'hora d'identificar les persones a les fotos ...
Per fer-ho més correcte, haurien d'haver posat:
Oriol, Mata, Morera, Realp, Mestre, Jordana i Albiol.
I grĂ cies a  la col·laboraciĂł de Jordi Mestre, fill de Josep ("Pepet") Mestre puc fer les identificacions correctes d'aquesta i la resta de fotos de l'entrada:
Darrere: Jaume Planell (bateria, queda tapat), Isidre Roig (contrabaix), Josep Mata i Balart (piano), Josep MÂȘ Realp (trompeta) i Josep ["Pepet"] Mestre (trompeta)
Davant: Josep MÂȘ Oriol (saxo alt), Josep Jordana i Xaubet (saxo alt) i Josep Albiol (saxo tenor).
Foto: Arxiu Comarcal de l'Anoia.







Any 1964 (1)
SeqĂŒĂšncia de set fotografies fetes a la finca de Cal Badia, al Passeig Verdaguer, 19 d'Igualada.
En aquesta darrera foto faig les identificacions d'esquerra a dreta (independentment de si estan davant o darrere): Josep Mata i Balart* (piano), Josep Albiol (saxo tenor), Isidre Roig i Roca (contrabaix), Jaume Planell (bateria), Josep Jordana (saxo alt), Josep ["Pepet"] Mestre (trompeta), Josep MÂȘ Realp (trompeta), Josep MÂȘ Oriol (saxo alt) i Ramon Porta (vocalista).
* Hi ha un magnĂ­fic llibre biogrĂ fic de Josep Mata: JOSEP MATA I BALART, MÚSIC I CERAMISTA, escrit per Jordi TomĂ s i ElĂ­as i editat per l'Ajuntament de Masquefa, l'Ajuntament de Piera i l'Obra Social de la Caixa Sabadell.
Fotos: Arxiu Comarcal de l'Anoia, col·lecciĂł Ignasi Castelltort.


Any 1964 (2)
Foto feta a la Plaça de l'Enxub, d'Igualada, que van convertir en postal publicitària.
Darrere: Josep ["Pepet"] Mestre (trompeta), Josep Mata (piano), Jaume Costas i Feixas (vocalista), Isidre Roig (contrabaix) i Josep MÂȘ Oriol (saxo alt)
Davant: Josep Albiol (saxo tenor), Josep MÂȘ Realp (trompeta), Jaume Planell (bateria) i Josep Jordana (saxo alt).
Foto: Arxiu Pere Costas i Feixas.



Any 1965
Foto promocional a la Plaça de l'Enxub, d'Igualada.
En segon terme: Josep Mata, Jaume Planell, Josep Albiol i Josep MÂȘ Realp
En primer terme: Josep MÂȘ Oriol*, Josep ("Pepet") Mestre, Jaume Costas i Feixas*, Isidre Roig* i Josep Jordana*
* Aquests mĂșsics marcats amb asterisc van marxar al cap d'una o dues temporades, formant amb dos mĂșsics mĂ©s el Conjunt Oriol Grup, tambĂ© d'Igualada. En Josep ("Pepet") Mestre va tornar a la Cobla-orquestra Triunfal.
Fotos:
1) Arxiu Comarcal de l'Anoia.
2) Arxiu Pere Costas i Feixas.


Any 1967
Aquesta temporada van incorporar una veu femenina, Lina*, a qui veiem en primer terme.
A l'esquerra, de baix a dalt: Josep Mata, Josep Albiol i Josep MÂȘ Realp
A la dreta, de baix a dalt: DomĂšnech VerdĂș i Jaume Planell.
El seu nom real Ă©s Adelina Pacheco, i es pot veure una entrevista que li fa Pere Rovira al Diari Igualada, a la pĂ gina 5 de la seva ediciĂł de 29 d'Abril de 1967.
Foto: Diari Igualada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

GrĂ cies!