T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

jueves, 6 de octubre de 2016

WINDSOR (Igualada)
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1950 (1)
Conjunt d'Igualada format l'any 1947 per músics que van marxar de la Cobla-orquestra Triunfal buscant una manera de continuar fent de músic però sense estar tan lligats, ja que en aquella època la Triunfal treballava força. Volien poder compaginar la música amb les seves altres activitats no musicals. Per exemple, Josep ("Pepet") Mestre tenia una fàbrica de gènere de punt, Pere Morera treballava a l’Ajuntament, Josep Mª Oriol, a la Mutua General de Seguros, i Josep Mª Gumà tenia una fàbrica de cola (Cal Cantiner).
Van demanar la participació de tres músics més: Ignasi Castelltort ("Iñigo") [veure biografia a la pàgina 120 d'aquest enllaç], Josep Albiol (procedent de l'Orquestra Xeis) i Martí Ferrer, i van debutar al Centre Catòlic d'Igualada el 28 de Març de 1948, cobrant cada músic 150 pessetes.
Un altre nexe que unia aquests músics és que molts d'ells havien après solfeig a l'Ateneu Igualadí, sota el mestratge d'Enriqueta Puiggrós.
Tots tocaven diversos instruments. El repertori era tan de concert (peces clàssiques, sarsueles, sardanes) com de ball, amb els tems més actuals i els standards de sempre.
A la foto, feta a les escalinates d'accés al Centre Mercantil d'Igualada hi podem veure, d'esquerra a dreta: Josep Mª Gumà i Fàbregas (trompeta i vocalista), Josep ["Pepet"] Mestre i Llacuna (violí, trompeta i flabiol), Josep Mª Oriol i Murt (piano, acordió, saxofon, flauta i tenora), Martí Ferrer i Salinas (bateria, fiscorn, trombó i violoncel), Pere Morera i Perelló (saxofon, clarinet, violí i tible), Ignasi Castelltort i Miralda ["Iñigo"] (piano i acordió) i Josep Albiol i Boladeras (saxofon, clarinet i flabiol).


Any 1950 (2)
L'any 1950 el vocalista i trompeta Josep Mª Gumà estava preparant el seu casament, i com que Ignasi Castelltort tenia la representació d'una agència de viatges li va recomanar fer el viatge de noces en un vaixell que feia un creuer entre Barcelona i Niça, i així podien fer un lloguer ben diferent de les actuacions habituals que feien per les comarques de Barcelona i Lleida. En un principi hi va haver acord, però quan va ser el moment en Josep Mª Gumà, potser pensant que barrejar el viatge de noces amb la feina no era una bona idea, va declinar formar part de l'expedició, i va ser substituït per la vocalista Mercè Llanas, que en aquells moments ja era l'esposa de Josep Mª Oriol.
Van començar el seu treball d'una manera ben curiosa: a les 12 del migdia, quan el vaixell sortia de Barcelona, van començar a tocar, sense públic: la música sortia pels altaveus del menjador. A la nit van fer ball durant el primer torn del sopar.
Darrere: Josep ["Pepet"] Mestre (trompeta) i Ignasi Castelltort ["Iñigo"] (piano)
Davant: Josep Albiol (saxo tenor), Mercè Llanas (vocalista), Pere Morera (saxo alt), Josep Mª Oriol (saxo alt) i Martí Ferrer (bateria).


Any 1953
Així sortien anunciats en el programa de la festa major de Capellades de 1953.
Començant per la punta esquerra i seguint en sentit horari: Josep Mª Oriol, Josep Albiol, Pere Morera, Josep ("Pepet") Mestre, Josep Mª Gumà, Martí Ferrer i Ignasi Castelltort ("Iñigo").
Foto: Arxiu Pere Costas i Feixas.


Any 1956 (1)
Retratats als claustres de l'Escola Pia (Escolapis), el dia 8 de Setembre de 1956, en les festes del barri de Sant Agustí, d'Igualada.
D'esquerra a dreta: Martí Ferrer, Josep Mª Realp i Alemany, Manel Morera i Castells, Josep ("Pepet") Mestre, Pere Morera i Perelló, Josep Mª Oriol, Josep Albiol i Josep ("Pepito") Ibáñez.


Any 1956 (2)
Cartell de la temporada 1956-1957.
A dalt: Josep ("Pepito") Ibáñez, Martí Ferrer, Josep Albiol i Josep Mª Oriol.
A baix: Manel Morera, Josep ("Pepet") Mestre, Pere Morera i Josep Mª Realp.
Foto: Arxiu Pere Costas i Feixas.


Any 1961
Seqüència de quatre fotografies fetes a l'Hotel Canaletas d'Igualada.
En aquesta darrera foto faig les identificacions, d'esquerra a dreta: Gabriel [“Gabi”] Carreño (vocalista i guitarra), Josep Mª Oriol (saxo alt), Pere Morera (saxo alt), Josep ["Pepet"] Mestre (trompeta), Josep Mª Realp (trompeta), Josep Albiol (saxo tenor), Jaume Cunilles (contrabaix), Josep ["Pepito"] Ibáñez (piano) i Jaume Planell i Ríos (bateria).
Fotos: Arxiu Comarcal de l'Anoia, col·lecció Ignasi Castelltort.


Any 1963
En el llibre L'Abans, d'Igualada, en el peu d'aquesta foto posen el següent:
Oriol, Roig, Mata, Morera, Real, Mestres, Jordana i Albiol ... i ja t'apanyaràs ...!
La Col·lecció de llibres L'Abans (editorial Efadós) han fet una sèrie de llibres molt complets, però a vegades tenen una mica de mandra a l'hora d'identificar les persones a les fotos ...
Per fer-ho més correcte, haurien d'haver posat:
Oriol, Mata, Morera, Realp, Mestre, Jordana i Albiol.
I gràcies a  la col·laboració de Jordi Mestre, fill de Josep ("Pepet") Mestre puc fer les identificacions correctes d'aquesta i la resta de fotos de l'entrada:
Darrere: Jaume Planell (bateria, queda tapat), Isidre Roig (contrabaix), Josep Mata i Balart (piano), Josep Mª Realp (trompeta) i Josep ["Pepet"] Mestre (trompeta)
Davant: Josep Mª Oriol (saxo alt), Josep Jordana i Xaubet (saxo alt) i Josep Albiol (saxo tenor).
Foto: Arxiu Comarcal de l'Anoia.Any 1964 (1)
Seqüència de set fotografies fetes a la finca de Cal Badia, al Passeig Verdaguer, 19 d'Igualada.
En aquesta darrera foto faig les identificacions d'esquerra a dreta (independentment de si estan davant o darrere): Josep Mata i Balart* (piano), Josep Albiol (saxo tenor), Isidre Roig i Roca (contrabaix), Jaume Planell (bateria), Josep Jordana (saxo alt), Josep ["Pepet"] Mestre (trompeta), Josep Mª Realp (trompeta), Josep Mª Oriol (saxo alt) i Ramon Porta (vocalista).
* Hi ha un magnífic llibre biogràfic de Josep Mata: JOSEP MATA I BALART, MÚSIC I CERAMISTA, escrit per Jordi Tomàs i Elías i editat per l'Ajuntament de Masquefa, l'Ajuntament de Piera i l'Obra Social de la Caixa Sabadell.
Fotos: Arxiu Comarcal de l'Anoia, col·lecció Ignasi Castelltort.


Any 1964 (2)
Foto feta a la Plaça de l'Enxub, d'Igualada, que van convertir en postal publicitària.
Darrere: Josep ["Pepet"] Mestre (trompeta), Josep Mata (piano), Jaume Costas i Feixas (vocalista), Isidre Roig (contrabaix) i Josep Mª Oriol (saxo alt)
Davant: Josep Albiol (saxo tenor), Josep Mª Realp (trompeta), Jaume Planell (bateria) i Josep Jordana (saxo alt).
Foto: Arxiu Pere Costas i Feixas.Any 1965
Foto promocional a la Plaça de l'Enxub, d'Igualada.
En segon terme: Josep Mata, Jaume Planell, Josep Albiol i Josep Mª Realp
En primer terme: Josep Mª Oriol*, Josep ("Pepet") Mestre, Jaume Costas i Feixas*, Isidre Roig* i Josep Jordana*
* Aquests músic marcats amb asterisc van marxar al cap d'una o dues temporades, formant amb dos músics més el Conjunt Oriol Grup, també d'Igualada. Segurament en Josep ("Pepet") Mestre es va jubilar.
Fotos:
1) Arxiu Comarcal de l'Anoia.
2) Arxiu Pere Costas i Feixas.


Any 1967
Aquesta temporada van incorporar una veu femenina, Lina*, a qui veiem en primer terme.
A l'esquerra, de baix a dalt: Josep Mata, Josep Albiol i Josep Mª Realp
A la dreta, de baix a dalt: Domènech Verdú i Jaume Planell.
El seu nom real és Adelina Pacheco, i es pot veure una entrevista que li fa Pere Rovira al Diari Igualada, a la pàgina 5 de la seva edició de 29 d'Abril de 1967.
Foto: Diari Igualada.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!