T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

divendres, 28 d’octubre del 2016

LA PRINCIPAL DE CERVERA

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1948 (1)
Cobla de Cervera formada l'any 1948.
Hi havia a Cervera l'Orquestra Nuevo Ritmo, els components de la qual cap a 1947 van pensar en ampliar el seu camp d'actuaciĂł, comprant els instruments de Cobla que feia falta (va ser un dispendi d'unes cinc mil pessetes) i anant a classes dels instruments respectius (flabiol, tible i tenora), de manera que el diumenge 11 d'Abril ja estaven a punt de fer la seva presentaciĂł ... que es va haver d'ajornar per la pluja; de manera que van debutar al Passeig Balmes de Cervera el diumenge dia 18 d'Abril de 1948. Aquesta dada i d'altres es poden consultar al diari Segarra, ediciĂł del 15 d'Abril de 1948, pĂ gina 8, en una entrevista que li fan a Francesc Oriol, director de la Cobla.
D'aquesta manera es constituien com a Cobla-orquestra, amb la particularitat de que quan tocaven sardanes eren la Cobla La Principal de Cervera, i quan feien ball ho feien amb el nom d'Orquestra Nuevo Ritmo.
Darrere: Josep Tella (2n trompeta), Miquel Clotet (1er trompeta), Francesc Oriol (1er fiscorn i director), Josep Ibarz (2n fiscorn) i Josep MÂȘ Oriol (contrabaix) [no portaven trombĂł]
Davant: Jaume GumĂ  (flabiol), Ferran Orobitg (2n tible), JesĂșs MÂȘ Quintana i Conca* (1er tible), Ramon Bernaus (1er tenor) i Joan FarrĂ© (2n tenor).
* Va ser el compositor de la mĂșsica de la PassiĂł de Cervera. Es pot llegir la seva interessant biografia en aquest enllaç.
Foto: Arxiu Laura Rosell.


Any 1948 (2)
Participant en una processĂł, crec que era la de Corpus, pels carrers de Cervera. Hi ha algun mĂșsic d'augment o substitut, doncs no sĂłn exactament els mateixos que en la foto anterior.
De darrere cap a davant, i d'esquerra a dreta: Joan FarrĂ© (clarinet), Ramon Bernaus (clarinet), JesĂșs MÂȘ Quintana (saxo), Jaume Trilla [?] (saxo), Josep MÂȘ Oriol (trompeta), Ramon Rubinat [?] (trompeta), Josep Tella (trompeta), Desconegut (fiscorn), Francesc Oriol (fiscorn) i Josep Ibarz (bombo).
Van estar actius fins els anys 80.
Foto: Blog Unamicadetotarreu, de Carme Bonet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

GrĂ cies!