T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

viernes, 28 de octubre de 2016

LA PRINCIPAL DE CERVERA


NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:Any 1948 (1)
Cobla de Cervera formada l'any 1948.
Hi havia a Cervera l'Orquestra Nuevo Ritmo, els components de la qual cap a 1947 van pensar en ampliar el seu camp d'actuació, comprant els instruments de Cobla que feia falta (va ser un dispendi d'unes cinc mil pessetes) i anant a classes dels instruments respectius (flabiol, tible i tenora), de manera que el diumenge 11 d'Abril ja estaven a punt de fer la seva presentació ... que es va haver d'ajornar per la pluja; de manera que van debutar al Passeig Balmes de Cervera el diumenge dia 18 d'Abril de 1948. Aquesta dada i d'altres es poden consultar al diari Segarra, edició del 15 d'Abril de 1948, pàgina 8, en una entrevista que li fan a Francesc Oriol, director de la Cobla.
D'aquesta manera es constituien com a Cobla-orquestra, amb la particularitat de que quan tocaven sardanes eren la Cobla La Principal de Cervera, i quan feien ball ho feien amb el nom d'Orquestra Nuevo Ritmo.
Darrere: Josep Tella (2n trompeta), Miquel Clotet (1er trompeta), Francesc Oriol (1er fiscorn i director), Josep Ibarz (2n fiscorn) i Josep Mª Oriol (contrabaix) [no portaven trombó]
Davant: Jaume Gumà (flabiol), Ferran Orobitg (2n tible), Jesús Mª Quintana i Conca* (1er tible), Ramon Bernaus (1er tenor) i Joan Farré (2n tenor).
* Va ser el compositor de la música de la Passió de Cervera. Es pot llegir la seva interessant biografia en aquest enllaç.
Foto: Arxiu Laura Rosell.


Any 1948 (2)
Participant en una processó, crec que era la de Corpus, pels carrers de Cervera. Hi ha algun músic d'augment o substitut, doncs no són exactament els mateixos que en la foto anterior.
De darrere cap a davant, i d'esquerra a dreta: Joan Farré (clarinet), Ramon Bernaus (clarinet), Jesús Mª Quintana (saxo), Jaume Trilla [?] (saxo), Josep Mª Oriol (trompeta), Ramon Rubinat [?] (trompeta), Josep Tella (trompeta), Desconegut (fiscorn), Francesc Oriol (fiscorn) i Josep Ibarz (bombo).
Van estar actius fins els anys 80.
Foto: Blog Unamicadetotarreu, de Carme Bonet.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!