T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

domingo, 23 de octubre de 2016

CECILIANA


NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:Any 1928
Tot i no posar gaires orquestres de caire clàssic en aquest blog, donat que he estat fent un ardu treball de recerca de les formacions igualadines i que en aquesta es pot trobar alguns dels músics pioners d'aquelles, m'ha semblat adient incloure-la.
Orquestra d'Igualada creada l'any 1928 en forma de Societat. Estava integrada per la majoria de músics d'Igualada, que ja tocaven en formacions reduïdes del Cercle Mercantil, l'Ateneu Igualadí, el Cine Mundial, la Societat Bandera Negra o la Capella del Rosari.
Aquí els veiem juntament amb l'Orfeó de l'Ateneu Igualadí.
La dirigien, alternativament, Laureà Maymí (veure pàgina 11 d'aquest enllaç) i Miquel Jordana i Puig. Actuaven de manera desinteressada, moltes vegades juntament amb el Cor de la mateixa Societat.
Foto: Arxiu Jordi Mestre.


Anys 30
L'any 1931 era president de la Societat Lluís Cerezo i Godoy, Administrador de Correus d'Igualada, i excel·lent violinista. Aquest home era també escritor i crític musical.
Van estar actius, com moltres altres formacions, fins la guerra civil.
Foto: Arxiu Jordi Mestre.


Anys 30 (numerats)
Identifico:
1: Joan Servitje; 2: Adelí Casulleras i Gassó; 3: Joan Xaus; 4: Baldiri Sala; 5: Francesc Albiol i Piñol; 6: Pere Morera i Perelló; 7: Bonaventura Castellà; 8: Joan Montaner i Guix; 9: Josep Mestre i Llacuna; 10: Manel Morera i Castells; 11: Bartomeu Borràs i Codina, 12: Francesc Realp i Lladó; 13: Miquel Jordana i Puig; 14: Desconegut; 15: Gabriel Castellà i Raich i 16: Josep Montaner i Torreguitart
El personatge que està entre els números 12 i 13 podria ser Laureà Maymí, director. I algun dels violinistes no identificats podria ser Lluís Cerezo i Godoy.
Foto: Arxiu Jordi Mestre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!