T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

martes, 5 de julio de 2016

UNIÓ ARTÍSTICA (Barcelona)
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:

Any 1897 (1)
Orquestra de Barcelona, fundada l'any 1891. Els músics formaven part d'Orquestres estables com la del Liceu o la Banda Municipal, i aprofitaven les vacances d'estiu per fer actuacions arreu de Catalunya, com per exemple Granollers, Cassà de la Selva, Santa Coloma de Farners o Llagostera.
Aquesta foto té tot el sabor d'una època: Concert a l'envelat, durant la Festa Major de Santa Coloma de Farners, concretament el dia 25 de Setembre de 1897. En aquell temps l'Ajuntament establia per a les entitats que volien muntar un envelat per la Festa Major tres condicions: la cessió de l'Orquestra per fer serenates davant de l'Ajuntament, l'obligació de dur vestits de gala per entrar a l'envelat, i l'entrada lliure pels forasters. Igual que avui dia, vaja ...
Foto: Francesc Xavier Aulí. Arxiu Comarcal de La Selva.


Any 1897 (2)
Detall de la fotografia anterior. Podria ser que el tercer músic començant per la dreta (dels que estan a la part dreta de la taula) fos el clarinetista Jaume Brunet i Berta ("Jaumet de Roses").
Foto: Francesc Xavier Aulí. Arxiu Comarcal de La Selva.


Any 1909
Els músics relacionats en aquest cartell són:
Alfons Vila (violí director), Josep Vila, J. Rovira (contrabaix), J. Costa, J. Vila, Alfons Dotras i Vila, Jaume Ribalta (cornetí), Jaume Brunet i Berta ["Jaumet de Roses"] (clarinet), Josep Salabarnada i Guadayol (cornetí), A. Bretó i F. Portell.
Trobo una ressenya (pàgina 7 d'aquest enllaç) d'una actuació a Cornellà de Llobregat l'any 1949, amb presència a les seves files del gran clarinetista Josep Nori i Zavalloni.
El cartell és de Ferran Xumetra i Ragull. Biblioteca Nacional de España.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!