T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

sábado, 30 de julio de 2016

L'EMPORDANESA (Manresa) (ORQUESTRA MASANA)
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1906 (1)
Portada del díptic d'aquesta Cobla-orquestra de Manresa, de la qual en tinc documentada l'existència des de 1901 a la pàgina 10 de la Revista La Covadonga Catalana, edició de 23 de Febrer de 1901; en un altre exemplar d'aquesta Revista, de 25 de Maig de 1901 se'ls anomena Orquestra dels Masanas, fent referència al seu director, Antoni Masana, i al seu germà Enric. Com que ja es parla d'ells com una "acreditada formació", suposo que es van formar la darrera dècada del segle XIX.
A partir de 1907 incorporen els instruments de Cobla i debuten com a tal el dia 1 de Desembre de 1907 en una audició a la Plaça Major de Manresa. Entre el repertori interpretat hi ha dues composicions d'un dels components, Enric Masana i Serra: "Victòria de Catalunya", dedicada al Foment de la Sardana de Manresa (que va impulsar-los a constituir-se com a Cobla), i "La pastoreta".
Part d'aquesta informació l'extrec de l'article LA SARDANA A MANRESA, de Francesc Soler i Mas.
Tinc documentades actuacions fins poc abans de la guerra civil.
Foto: Biblioteca Nacional de España.


Any 1906 (2)
Part central del díptic, on hi ha la relació del personal artístic i un text de presentació.
Els músics eren els següents: Antoni Masana (violí director), Lluís Sangrà (violí), Sebastià Vilajuana (viola), Lluís Prunés* (contrabaix), Antoni Soler (flauta solista), Antoni Viñas (clarinet solista), Fernando Pastor (clarinet, crec que era valencià), Francesc Botet (cornetí solista), Ricard Ferrer (cornetí) i Enric Masana i Serra (fiscorn solista). Tinc pendent de confirmar si Antoni Masana i Enric Masana eren germans o pare i fill.
* Hi ha un Lluís Prunés i Saltó (1894-1964) que va ser alcalde de Manresa durant la República (1931-1932), podria ser familiar d'aquest músic).
Foto: Biblioteca Nacional de España.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!