T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

miércoles, 20 de julio de 2016

INFANTIL MARINADA (ESCOLA DE COBLA)
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1983
Havent-se creat amb èxit la Cobla Juvenil Marinada, que amb el temps esdevindria la Cobla Marinada, eren molts els nens que estudiaven música a l'Escola de Cobla del Grup Sardanista Marinada al pis superior del Col·legi dels Maristes, situat al carrer del Temple, de Badalona. Calia fer alguna cosa perquè els joves estudiants no es desanimessin i seguissin endavant, ja que no tenien cabuda a la cobla "dels grans", la Juvenil Marinada. Per tant, el germà Jaume Solsona i Roig i la Junta del Grup Sardanista decideixen formar una segona cobla que, en un principi rep el nom d'Infantil Marinada, nom que es canvia pel d'Escola de Cobla. Els components de l'Escola de Cobla eren molts, i feien torns per intervenir en les actuacions. El representant era el flabiolaire Joseph Mª Rojo i Pijoan, i el seu director era el professor de contrabaix, Josep ("Pitu") Moriscot. L'any 1983 fan la seva presentació, tot i que debuten oficialment el 16 de Setembre de 1984, en el XLè Aplec de Badalona, interpretant dues sardanes. El 16 de Desembre de 1984, en la ballada de cloenda del IXè aniversari del Grup Sardanista Marinada, i compartint escenari amb les cobles Badalona i Juvenil Marinada, són apadrinats per Maria Escrihuela, esposa del que aleshores era director de la Cobla Juvenil Marinada Joan Pich i Santasusana.
Van ser un bon planter per la Juvenil, i van estar actius com a Cobla una mica més de dos anys.
(Informació extreta del llibre FENT CAMÍ, de Damià Daviu i Paños)
En aquesta foto hi podem veure:
Darrere: Eutimi ("Timi") Rodríguez Vázquez, Jordi Sol i Codina, Isidor Melero i Garcés, Jordi Garcés i Melero, Ivan Cruz i Ortega, Josep Lluís Huertas i Luján i Josep Mª Cervera i Amblart
Davant: Casimir Carreras i Ribó, Josep Ballesteros i Ventura, Xavier Lozano i Palay, Enric Esteve i Hilari i Jordi Paulí i Safont.


Any 1984 (1)
El 29 de Gener de 1984 la Cobla fa una visita de presentació a l'Abadia de Montserrat, juntament amb la Pubilla de la Sardana de Badalona de 1983 i les seves Dames d'Honor.
Fila del darrere de tot: Casimir Carreras i Ribó, Xavier Lozano i Palay, Enric Esteve i Hilari, Josep Mª Alcalde i Ester Puigbarraca i Sol
Penúltima fila: Josep Ballesteros i Ventura, Jordi Paulí i Safont i Jordi Sol i Codina
A davant: Eutimi ("Timi") Rodríguez Vázquez, Josep Lluís Huertas i Luján, Jordi Garcés i Melero, Isidor Melero i Garcés i Ivan Cruz i Ortega.
Com que disposo dels noms de la Pubilla i Dames (Eduard Boada em passa informació molt exhaustiva en quant a fotografies i dades de les formacions badalonines), aquí van:
D'esquerra a dreta: Elisenda Álvarez Candau, Rosa Novell Guerrero, Montserrat Corominas Gràcia (pubilla), Lídia Ferrer Grau, Josefina Ribó Herrera i un escaló més avall, Núria Duran Maronda.


Any 1984 (2)
Aquí els podem veure retratats amb l'Abat de Montserrat, Cassià Mª Just.
Darrere: Jordi Sol i Codina, Eutimi ("Timi") Rodríguez Vázquez, Jordi Garcés i Melero, el pare Abat Cassià Mª Just, Isidor Melero i Garcés, Ivan Cruz i Ortega, Josep Lluís Huertas i Luján, Ester Puigbarraca i Sol i Josep Mª Cervera i Amblart
Davant: Casimir Carreras i Ribó, Josep Ballesteros i Ventura, Xavier Lozano i Palay, Enric Esteve i Hilari i Jordi Paulí i Safont.


Any 1984 (3)
Aquí tenim a la jove Cobla debutant a la ciutat de Barcelona, davant de la Catedral.
A dalt, a la dreta, el germà Marista Jaume Solsona i Roig, creador de l'Escola de Cobla Marinada.
Darrere: Eutimi ("Timi") Rodríguez Vázquez, Jordi Sol i Codina, Isidor Melero i Garcés, Jordi Garcés i Melero, Ivan Cruz i Ortega, Josep Lluís Huertas i Luján i Josep Mª Cervera i Amblart
Davant: Casimir Carreras i Ribó, Josep Ballesteros i Ventura, Xavier Lozano i Palay, Enric Esteve i Hilari i Jordi Paulí i Safont.


Any 1985
26 de Gener de 1985: Concert de Santa Cecília, patrona dels músics (una mica tardà, el Concert, no? Santa Cecília és el 22 de Novembre), a l'església dels Pares Carmelites de Badalona.
Darrere: Eutimi ("Timi") Rodríguez Vázquez, Jordi Sol i Codina, David Escobar i Gázquez, Isidor Melero i Garcés, Jordi Garcés i Melero, Ivan Cruz i Ortega, Josep Lluís Huertas i Luján i Josep Mª Cervera i Amblart
Davant: Joseph Mª Rojo, Josep Ballesteros i Ventura, Xavier Lozano i Palay, Enric Esteve i Hilari i Jordi Paulí i Safont.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!