T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

sábado, 21 de mayo de 2016

NOVA BARCELONA
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1932 (1)
Cobla-orquestra creada l'any 1932 per Josep Gravalosa i Geronès. Aquesta fotografia en concret està dedicada i signada per tots els components a un cineasta la biografia del qual, avui oblidada, no té desperdici, Josep Amich i Bert ("Josep Amichatis"), amb un text escrit a la part superior de la imatge que diu:
Al ilustre autor de "La Borda", "Arlequines de seda y oro" y celebrado director cinematográfico José Amichatis con afecto y admiración.
Foto: Arxiu Jaume Nonell.


Any 1932 (2)
Detall de la foto anterior, identificant els músics amb alguna reserva, tot i tenir-ne les signatures; poso l'instrument que sé segur que tocaven (tot i que en devien tocar un a la Cobla i un a l'Orquestra) :
D'esquerra a dreta: Josep Torres (fiscorn), Tomàs Sarañana i Sentís (clarinet), Antoni Vidal ["Vidalet"] (trompeta), Josep Mª Arenas (flauta, saxo i clarinet), Ramon Rosell i Mestres (tenora, saxo i flauta), Genoveva Riba i Simó* (saxo i violí, potser també vocalista? -entre els instruments hi ha un embut-), Màrius Simon (contrabaix), Joan Riba i Trepat (trompeta, pare de la Genoveva), Salvador Massó i Simon (trompeta, parent de Màrius Simon?), Domènec Oristrell i Fàbregas (piano, viola i director) i Josep Gravalosa i Geronès (flabiol, violí i possiblement jazzband).
Possiblement per la íntima relació de Josep Gravalosa amb Sant Feliu de Guíxols, una de les moltes actuacions de prestigi que van tenir va ser en la inauguració del monument a Juli Garreta a la vila ganxona el dia 1 d'Agost de 1932. Trobo informació de les seva trajectòria musical en audicions i aplecs a les hemeroteques fins l'any 1935.
* Durant els anys 30 Genoveva Riba va tenir orquestra pròpia, actuant preferentment en Sales de Ball de Barcelona, era tota una novetat el fet de que una noia fos música i capdavantera d'una orquestra !
Foto: Arxiu Jaume Nonell.


Anys 30 (1)
Per les mantes que hi ha penjades a les parets i el micròfon que hi ha damunt dels músics, es pot deduir que estan en un estudi de gravació. Desconec qui són les dues persones que estan a la dreta de la imatge. L'home que està en mànigues de camisa té un rellotge a la mà, i tots dos l'estan mirant. En la següent imatge intento establir la identitat dels músics.
Foto: Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols, Fons Josep Gravalosa i Geronès.


Anys 30 (2)
Detall de la foto anterior.
En el faristol del violoncelista hi ha una mena de carpeta, on es veu unes lletres. Investigant, he arribat a la conclusió de que es tracta d'algun dels molts temes de la banda sonora de la pel·lícula EL LOCO CANTOR (The Singing Fool), de 1928
Darrere, set instruments de vent: Ramon Rosell (clarinet), Josep Torres (fiscorn), Tomàs Sarañana (clarinet), Joan Riba (trompeta), Salvador Massó (trompeta), Josep Mª Arenas (flauta) i Desconegut (semblaria que toca un clarinet o un saxo)
Al mig, tres instruments de corda: Josep Gravalosa (violí), Genoveva Riba (violí) i Desconegut (violí o viola)
Davant: Desconegut (violoncel), Desconegut (contrabaix), Domènec Oristrell (harmònium) i Desconegut (director).
Van participar, juntament amb les cobles Antiga Pep i Unió Artística de Palafrugell, en el VIè Aplec de la Sardana de Mollet del Vallès, celebrat el 10 de Juny de 1934 als paratges del bosc de Can Pantiquet. Els honoraris de les cobles, que tenien les despeses pagades, inclós el viatge, van ser:
Unió Artística: 455 Pts.
Antiga Pep: 550 Pts.
Nova Barcelona: 366,50 Pts.
Foto: Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols, Fons Josep Gravalosa i Geronès.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!