T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

domingo, 20 de diciembre de 2015

MODERNA ARTÍSTICA DE BARCELONA
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1902 (1)
Orquestra de Barcelona fundada cap a l'any 1895 [en el revers de la foto Any 1921 (2) que hi ha més avall hi posa "ANY XXV DE SA FUNDACIÓ"]. Abans era coneguda com Orquestra Els Fidels.
Aquí veiem la portada d'aquest díptic d'estil Modernista Català.
Foto: Biblioteca Nacional de España.


Any 1902 (2)
Interior del díptic, amb la relació del personal artístic:
Joan Figueras (violí director), Joaquim Forns (violí solista), Josep Dinarés (violí 1er), Joaquim Ballbé (violí 2n i flautí), Joan Viñas (contrabaix), Francesc Martí (flauta i flautí solista), Josep Carmona (clarinet solista), Francesc Ojuel (clarinet 2n), Enric Dinarés (cornetí solista), Jaume Navarra ["Navarrito"] (cornetí solista) i Secundí Guilera (fiscorn solista).
Foto: Biblioteca Nacional de España.


Any 1902 (3)
Part posterior del díptic, on s'especifica que el representant és Francesc Ojuel, i que l'Orquestra, com era costum a l'època, podia ser augmentada.
Foto: Biblioteca Nacional de España.


Any 1920 (1)
Les definicions dels instruments les poso tal com apareixen en el revers de la segona foto.
Darrere: Joaquim Morales (contrabaix), Pere Jordà i Valls (viola i piano), Miquel Torrens (violí solista), Àngel Sastre ["Angelet"] (clarinet i saxofon soprano) i Ismael Arenós (fiscorn i trombó de vares)
Davant: Pau Folguera (flauta i bateria de jazz), Vicenç Llobell (trompeta i jazz-flauta), Joan Llobell i Ramis (trompeta i jazz-flauta -crec que eren pare i fill-), Santiago Torrens i Duran (violí i director), Enric Llebot i Trullen (clarinet i saxofon tenor) i Josep Gravalosa i Geronès* (violí i banjo)
* En Josep Gravalosa va ser director de la Cobla-orquestra Selvatana durant la temporada 1919-1920, i ja començada la següent temporada va plegar. Fins ara les cròniques el situaven tot seguit a la Cobla-orquestra Barcelona, de la qual en va ser membre fundador (1922); puc afegir doncs, aquesta baula intermèdia en la carrera del mestre farnesenc, fins ara inèdita (Desembre de 2015).


Any 1920 (2)
Revers de la postal anterior.


Any 1921 (1)
En aquesta fotografia, presa al mateix escenari que l'anterior, el què em dona una pista de que no és del mateix any és el bigoti del bateria..
Darrere: Joan Llobell (trompeta i jazz-flauta), Joaquim Morales (contrabaix), Àngel Sastre ["Angelet"] (clarinet i saxofon soprano), Pere Jordà (viola i piano), Enric Llebot (clarinet i saxofon tenor) i Miquel Torrens (violí solista)
Davant: Josep Gravalosa (violí i banjo), Vicenç Llobell (trompeta i jazz-flauta), Pau Folguera (flauta i bateria de jazz), Santiago Torrens (violí i director) i Ismael Arenós (fiscorn i trombó de vares).


Any 1921 (2)
Malauradament no he pogut aconseguir una major qualitat d'aquest revers de la postal anterior, però m'ha estat de molta utilitat per a la identificació dels músics.


Any 1921 (3)
Detall de l'artístic segell del revers anterior.
L'any 1927 van marxar uns quants músics per formar l'Orquestra Renaixement; tot i així la Moderna Artística va continuar activa fins l'any 1930.
Els músics que van marxar eren: Pere Jordà, Domènec Ponsa, Antoni Ubach, Joan Vives, Joaquim Morales, Josep Claveria, Àngel Sastre ("Angelet"), Josep Sendrós, Ismael Arenós, Vicenç Llobell i Joan Llobell.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!