T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

martes, 1 de diciembre de 2015

LOS CAMAGÜEY'S
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:Any 1955 (1)
Orquestra de Barcelona, formada a principis dels anys 50.
Segons un article de Joan Surroca i Sens, l'any 1954 van patir un greu accident d'automòbil entrant a Girona, morint dos dels músics i quedant greument ferits els altres. El mes de febrer d'aquell any es va fer un festival en record dels músics morts i a benefici dels seus familiars al Teatro Cómico, de Barcelona, presentat pel famós locutor Joaquin Soler Serrano.
Un cop refets, en aquesta foto i la següent els podem veure a l'escenari del Casino de Châtel-Guyon, on acompanyaven varietats i artistes francesos de renom, com Gilbert Bécaud, Charles Aznavour o Maurice Chevalier.
En segon terme: Desconegut (violí), Juli Puerto i Oliveras (violí), José ["Pepe"] Gonzalo (guitarra i cantant) i Salvador Dabau i Caussà (piano)
Davant: Daniel Donal (acordió i animador), Joan Pujol i Amat (violí) i Josep Mª Grabalosa i Tomàs* (acordió).
El fet de que hi hagi quatre músics gironins (Grabalosa, Puerto, Dabau i Pujol) és degut a que a ran de l'accident en "Pitu Grabulosa", que vivia a prop de l'hospital on estaven ingressats els músics ferits, els va anar a veure i es va oferir per ajudar-los a acabar de complir els contractes que tenien pendents Los Camagüey's, i al acceptar aquests va aconseguir la col·laboració dels altres tres. Si no hagués estat així, la formació s'hauria desfet definitivament.
En Salvador Dabau va demanar tres mesos d'excedència del seu treball com a mestre, i tot i que van guanyar més diners en aquells tres mesos que no pas tocant tres anys en una orquestra d'aquí, ell i els seus companys gironins ho van deixar després de la gira francesa.
Tothom li deia "en Pitu Grabulosa"- ; va tenir molts d'anys una petita botiga de música a la Plaça del Jardí de la Infància de Girona; a més de vendre material musical i instruments, també en llogava, i el primer saxo tenor que vaig tenir a les mans era un Orsi llogat a en "Pitu Grabulosa" per 100 Pts. al mes).
Foto: Museu de la Mediterrània.


Any 1955 (2)
De la mateixa sessió fotogràfica que la imatge anterior.
D'esquerra a dreta: Joan Pujol (percussió), Desconegut (flauta), Juli Puerto (percussió), José ["Pepe"] Gonzalo (cantant i maraques), Salvador Dabau (piano), Desconegut (trompeta) i Josep Mª Grabalosa (percussió).
He trobat que Los Camagüey's van estar tocant a Cuba l'any 1960.
Foto: Museu de la Mediterrània.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!