T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

dijous, 10 de setembre del 2015

BENI JAZZ

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball
:


Any 1949 (1)
A partir de la Banda de MĂșsica de Benifallet impulsada i creada per Trinitari MĂșrria i Trilla* va sorgir aquesta Orquestra. En una curta estada que vaig fer a Benifallet vaig tenir ocasiĂł de conĂšixer alguns mĂșsics que hi havien tocat, entre ells el que m'ha facilitat aquesta i d'altres fotos, l'AgustĂ­ Ventura.
Darrere: Salvador Lahosa, Joan Trilla, Antoni Espinós, Àngel Espinós i Antoni Borrull
Davant: Antoni MĂșrria, Josep Margalef, Antoni VallespĂ­ i Badia ("el Canonge")**, AgustĂ­ Ventura, Jacinta Salaet ("Cinteta"), Josep ColomĂ© i Josep EspinĂłs.
* Tot i haver nascut a Benifallet, ja residia a TorellĂł des de 1923, i on l'any 1933 havia fundat la Cobla-orquestra CanigĂł, juntament amb el seu fill, Trinitari MĂșrria i Solsona.
** Hi ha un treball d'una nĂ©ta de l'Antoni VallespĂ­ (Iris VallespĂ­) i dos nois mĂ©s (Pau FolquĂ© i Àlex Ortega), que us convido a visitar, doncs dĂłna moltes dades col·laterals, tot i centrar-se en la biografia d'Antoni VallespĂ­.
Foto: Arxiu AgustĂ­ Ventura.


Any 1949 (2)
El dia 13 de Juny de 1949, el Caudillo Francisco Franco va tenir a bĂ© fer una visita per les terres de l'Ebre. L'Orquestra Beni Jazz va ser contractada a Sant Carles de la RĂ pita. El dictador va tenir una primera rebuda a VinarĂČs, i mĂ©s endavant va ser el protagonista d'un gran acte multitudinari a Sant Carles de la RĂ pita, on va entregar terrenys de conreu a 218 pagesos. En total, 62 parcel·les, juntament amb 1.000 pessetes en metĂ l·lic a cadascuna de les famĂ­lies. "Dos viejecitos beneficiarios besan la mano de Su Excelencia", explicava la premsa de l'Ăšpoca. Finalment, i desprĂ©s d'un pas molt fugaç per Tortosa, Franco va arribar fins a Flix per inaugurar les obres de la presa de Fecsa.
Drets:
Ajupits:
Foto: Arxiu AgustĂ­ Ventura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

GrĂ cies!