T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

jueves, 10 de septiembre de 2015

BENI JAZZ
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:

Any 1949 (1)
A partir de la Banda de Música de Benifallet impulsada i creada per Trinitari Múrria i Trilla* va sorgir aquesta Orquestra. En una curta estada que vaig fer a Benifallet vaig tenir ocasió de conèixer alguns músics que hi havien tocat, entre ells el que m'ha facilitat aquesta i d'altres fotos, l'Agustí Ventura.
Darrere: Salvador Lahosa, Joan Trilla, Antoni Espinós, Àngel Espinós i Antoni Borrull
Davant: Antoni Múrria, Josep Margalef, Antoni Vallespí i Badia ("el Canonge")**, Agustí Ventura, Jacinta Salaet ("Cinteta"), Josep Colomé i Josep Espinós.
* Tot i haver nascut a Benifallet, ja residia a Torelló des de 1923, i on l'any 1933 havia fundat la Cobla-orquestra Canigó, juntament amb el seu fill, Trinitari Múrria i Solsona.
** Hi ha un treball d'una néta de l'Antoni Vallespí (Iris Vallespí) i dos nois més (Pau Folqué i Àlex Ortega), que us convido a visitar, doncs dóna moltes dades col·laterals, tot i centrar-se en la biografia d'Antoni Vallespí.
Foto: Arxiu Agustí Ventura.


Any 1949 (2)
El dia 13 de Juny de 1949, el Caudillo Francisco Franco va tenir a bé fer una visita per les terres de l'Ebre. L'Orquestra Beni Jazz va ser contractada a Sant Carles de la Ràpita. El dictador va tenir una primera rebuda a Vinaròs, i més endavant va ser el protagonista d'un gran acte multitudinari a Sant Carles de la Ràpita, on va entregar terrenys de conreu a 218 pagesos. En total, 62 parcel·les, juntament amb 1.000 pessetes en metàl·lic a cadascuna de les famílies. "Dos viejecitos beneficiarios besan la mano de Su Excelencia", explicava la premsa de l'època. Finalment, i després d'un pas molt fugaç per Tortosa, Franco va arribar fins a Flix per inaugurar les obres de la presa de Fecsa.
Drets:
Ajupits:
Foto: Arxiu Agustí Ventura.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!