T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

lunes, 13 de abril de 2015

LA MODERNA
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1927 (1)
Cobla-orquestra de Sant Celoni, sigui dit això amb les següents matisacions:
A principis de 1927, en no poder assumir les despeses de la formació, sobretot pel fet de que la majoria de músics eren d'altres poblacions, la Cobla-orquestra La Principal de Sant Celoni ja s'havia desfet. A partir d'aquí, els seus components van haver de buscar altres formacions on poder continuar actuant. Josep Ballada, Lluís Ballada, Lluís Almazán, Darvin Janer i Jaume Gaig van entrar a formar part de la Cobla-orquestra Llevantina de Calella, creada per Josep Mª Tarridas i Barri l'any 1922.
Però es produeix un fet curiós: com que les orquestres feien els contractes d'un any per l'altre, La Principal de Sant Celoni tenia adquirits alguns compromisos en diferents poblacions; amb el vistiplau del mestre Tarridas, els músics santcelonins van mantenir el contactge amb el seu poble per seguir amb aquest contractes adquirits o per si en sorgien de nous. En aquests casos la Llevantina actuava sota el nom de La Moderna de Sant Celoni. Identifico amb expressió de l'instrument que tocaven a la Cobla:
Darrere: Desconegut, Darvin Janer i Mauri [1er cornetí], Joan Aniceto [1er fiscorn], Eduard Coll, Lluís Tarridas i Barri [2n fiscorn] i Desconegut [flabiol, no és Lluís Ballada]
Davant: Josep ("Pepet") Ballada [contrabaix], Jaume Gaig i Garreta [2n tible], Josep Mª Tarridas [1er tenor i director], Lluís Almazán [1er tible] i Desconegut.
Dels tres Desconeguts, sense que els pugui fer correspondre amb la foto són: Anton Fàbregas [2n tenor] i Joan Barceló [trombó] tinc dos noms.
Any 1927 (2)
Díptic de la formació. Si es compara amb el díptic de la Cobla-orquestra Llevantina es veu que el revers del díptic és el mateix, i l'anvers és del mateix estil.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!