T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

miércoles, 25 de febrero de 2015

LOS 4 ORTEGASNOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1963
Conjunt de Blanes, dels que tocaven gairebé cada dia durant la temporada alta a la Costa Brava i el Maresme. Estava format per quatre músics de la família Ortega, d'aquí el nom.
En aquesta foto, feta als jardins de l'hotel Don Juan, de Tossa de Mar, on tocaven a diari durant sis mesos, els components són:
Darrere: José Ortega Montoya (saxo i clarinet), Manuel Ortega Montoya (bateria i percussió), Antonio Luis Fernández Ortega (guitarra baixa) i Desconegut
Davant: Desconeguda (cantant)
Els dos desconeguts substituien aquell dia a Narciso Fernández Ortega (cantant, guitarra baixa i percussió).
Tots eren fills i nebots de músics, i provenien de Guadix (Granada), on havien estudiat a l'Escola de Música local. Els germans José i Manuel Ortega i el seu cosí Narciso Fernández van venir a viure a Blanes, i al cap d'un temps, procedent de la seva feina a Renfe a Madrid i Tarragona també ho va fer l'Antonio Luis, germà d'en Narciso; tots tenien prous coneixements musicals per formar un conjunt, i així ho van fer el mes de Maig de 1962, triant el nom a partir dels seus vincles familiars: Los 4 Ortegas. Segons m'explica l'Antonio Luis, el Jutge de Blanes els hi va deixar una dependència dels Jutjats per assajar i guardar els instruments.
Eren uns temps bons per actuar a la Costa, i el seu àmbit era Lloret, Blanes, Tossa de Mar, Tordera, Malgrat, Pineda, etc., i de vegades a dalt d'un petit vaixell turístic que feia ruta per la Costa Brava, on durant tota la jornada alternaven la feina d'anar tocant amb un bon plat de peix fregit i bon vi, que no és mala manera de treballar !
L'any 1965 el Conjunt es va desfer, doncs en Manuel Ortega, en José Ortega i l'Antonio Luis Fernández van incorporar-se a la Banda Municipal de Música de Sabadell (aleshores Agrupació Municipal de Música de Sabadell), de la qual en Manuel en va ser Director a partir de l'any 1981, substituint Adolf Cabané i Pibernat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!