T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

domingo, 16 de noviembre de 2014

LA PRINCIPAL DE SA BARDISSANOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 2014 (1)
Atenció ! Aquest és un nom fictici, per a una Cobla-orquestra fictícia ... 
M'explico: el passat 8 de Novembre (de 2014) es va inaugurar a la Plaça Major de Calonge la finalització de dos grans murals encarregats per l'Ajuntament, on hi ha representats els fills adoptius i predilectes de Calonge - Sant Antoni, els músics més destacats del municipi i diverses persones que al llarg de la seva vida han tingut una vinculació especial amb la Plaça Major.
Un dels murals està pintat sobre una paret amb una superfície d’uns 140 metres quadrats. En aquest espai l’artista Carles Arola i Vera ha utilitzat la tècnica de trompe-l’oeil que produeix una il·lusió òptica enganyant a la vista i produïnt l’efecte de relleu i profunditat. En aquest primer mural, s’hi troben representats els fills adoptius de Calonge - Sant Antoni: Joan Viñas Bona, Joaquín Ruíz-Giménez, Josep Maria Vilaseca Sabater, Pere Rosselló Blanc, Jaume Aymar Ragolta, Francisco Luís Gamón Boldoba, Artur Mundet Carbó, Pere Caner Estrany i Josep Fort Ripoll. També en aquest mateix mural s’hi han representat diverses persones que han estat o són especialment representatives en la vida de la Plaça Major, com són Amadeu Serch Mestre, Ignacio Lara Sánchez, Maria Vila Castelló, Ramona García Gispert, Rosina Castelló, Maria Vilar Bonet, Quimeta Vert Moner i Lluís Galí Coll.
El segon dels murals està pintat a la façana del Cercle Calongí de Calonge, també situat a la Plaça Major. En aquest cas s’ha volgut homenatjar els músics més rellevants que ha tingut el municipi i que van tenir la música com a passió o com a professió i varen portar el nom del municipi arreu. En les següents imatges en podem saber alguna cosa més:Any 2014 (2)
En el finestral esquerra hi tenim a: Lluís Moreno i Pallí i Adrià Sardó i Parals
Part central, darrere: Josep Mercader i Corriols, Josep Pijoan i Galceran ["en Pitu Xicu"], Enric Vilà i Armengol i Amadeu Cuadrado i Alguacil
Part central, davant: Josep Colom i Molla, Jaume Esteve i Homs ["Met refilaire"], Juli Esteve i Homs, Agustí Faig i Pericay, Miquel Faig i Solana i Enric Dalmau i Carbonell
En el finestral dret hi ha: Antoni Ros i Marbà i Ricard Viladesau i Caner *
Va ser el meu primer mestre de tenora.


Any 2014 (3)
El mateix mural, des d'un altre punt de vista.
L'Amadeu Cuadrado (un dels dos que queden vius d'aquest mural, com em comentava ell mateix; l'altre és l'Antoni Ros i Marbà) em va suggerir batejar aquesta formació amb el nom de La Principal de Sa Bardissa (nom informal amb què es coneix el poble de Calonge). Doncs aquí queda, per a la posteritat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!