T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

viernes, 17 de octubre de 2014

ELS PETITS (Amer)
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1900
Cobla-orquestra creada a Amer l'any 1882 per Salvador Masbernat i Comas, músic i pedagog procedent de Santa Coloma de Farners que consta com a resident a Amer com a mínim des de l'any 1880. Van debutar a la festa major d'Amer, el mes d'Agost de 1882.
Coneguts també com la Cobla-orquestra d'en Cornetí, aquesta és la segona foto més antiga existent d'una formació musical amerenca (la més antiga la pots veure en aquest enllaç). Va ser publicada en el programa de la Festa Major d'Amer de 1973, en un article signat conjuntament per Antoni Domènech i Domènech i Antoni Cicres i Domènech, que havien fet un interessant treball d'investigació sobre el fet musical amerenc.
Darrere: Pere Ter ("Peret Pereter") [fiscorn], Joan Tatché i Roca ("Vell de Can Cornetí") [cornetí], Pere Parés i Sidera ("Pere Zai")* [cornetí] i "Hospitaler" (contrabaix)
Davant: Miquel Sanglas i Planagumà (clarinet), "Noi Benet Músic" (crec que el cognom era Padrosa, clarinet), "Noi de Can Xal" (flauta) i Laureà Tatché i Pol (violí, fill d'en "Cornetí").
Avi del conegut i reconegut tiblaire, flautista i saxofonista, Joan Parés Clarà, que tant alt va deixar el llistó quan es va retirar no fa gaires anys, i del seu germà, també jubilat, el flabiolaire i violinista Pere Parés Clarà.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!