T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

martes, 15 de abril de 2014

LA BISBALENCA
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:Any 1930
De la magnífica col·lecció del Museu de la Postal, d'en Xavier Romero, m'arriba el testimoni gràfic d'aquesta Cobla-orquestra de La Bisbal, que també era coneguda com La Bisbalense (la pugna català-castellà no és pas cosa recent, ja se sap). Fundada*  a mitjans dels anys 20, la temporada 1933-1934 van canviar el nom pel de Cobla-orquestra Catalunya de La Bisbal.
Identifico, amb certes reserves:
Darrere: Narcís Marjanedas i Fàbrega (1er trompeta), Miquel Gumbert i Martí (2n trompeta) Josep Nierga i Puignau (2n fiscorn i viola), Enric Hereu i Sallés (1er tible i flauta) i Josep Cané i Ribot (contrabaix)
Davant: Salvador Batlle i Font (1er tenor, clarinet i representant), Josep Busquets (2n tenor i violí), Jaume Ponsatí i Cabarrocas (flabiol i violí), Joan Rotllens i Bassets (2n tible i clarinet) i Josep Buxeda i Bofill ["Bufa"] (1er fiscorn).
* Veure la imatge següent:


Any 1930 (text de presentació)
Tot i que en el Diccionari de Cobles de Jordi Puerto es fa esment d'aquesta formació l'any 1926, sembla ser que aquest any 1930 havien assolit la 2ª Categoria i el aquest text donava a entendre que es presentaven al públic com a Cobla-orquestra per primera vegada ... aquests detalls només els podrien corroborar els implicats, que, òbviament, ja no podran fer-ho.


Any 1931 (Cartell)Any 1931 (Detall)
És curiós però ja hi ha hagut uns quants canvis respecte a l'any anterior ...
Drets: Joan Saliné i March (2n trompeta), Miquel Gumbert (1er trompeta), Martí Riera (1er fiscorn), Enric Argelich i Sais ("Pirro") (2n fiscorn) i Josep Cané (contrabaix)
Asseguts: Cecili Pons (flabiol), Enric Hereu (2n tible), Jaume Saliné i Calsat [pare del 2n trompeta] (1er tible), Salvador Batlle (1er tenor i representant), Narcís Paré i Ros (2n tenor).
Foto: Arxiu Comarcal del Baix Empordà/Fons Emili Casas/257.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!