T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

domingo, 9 de marzo de 2014

GARROSTAS
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Anys 30
Orquestra de Cardona fundada l'any 1922 per Ramon Garrostas i Cots. Tot i que en aquesta postal s'esmenta l'any 1912, possiblement faci referència a un petit grup instrumental que el fundador ja tenia creat a principis del segle XX. Els músics eren d'una entitat de població del municipi anomenada La Coromina i de Cardona. També portà el nom d'Agrupació Musical Garrostas i Orquestrina Garrostas.
Començant a dalt de tot, i en sentit horari, hi tenim:
Ramon Garrostas i Cots (pianista i director), Valerià Calmet, Antoni Planas ("Tonet Torra"), Teodor Trovalón, Àngel (en realitat es deia Pere) Cambronero i Joan Planas.
No estic massa segur de que l'ordre en què he posat les fotos sigui el correcte; aquestes fotos, juntament amb les dades històriques, es troben en el Programa de la Festa Major de Cardona de l'any 2007, que m'ha facilitat molt amablement l'Ajuntament. Aquest programa extreu la informació del llibre LA MÚSICA INSTRUMENTAL A CARDONA , de Glòria Ballús i Casòliva , editat per l'Ajuntament l'any 2007. 


Any 1941
A dalt, a l'esquerra: Ramon Garrostas i Cots, pianista i director
Els tres de la dreta, de dalt a baix: Ramon Garrostas i Crispí (trompeta, fill del director), Ermenter Cambronero (saxo, clarinet i vocalista) i Manel Jordana (saxo tenor)
A baix: Antoni Planas ["Tonet Torra"] (jazz-band o bateria i violí), Joan Planas (contrabaix) i Àngel Cambronero (trombó, el rètol posa "trompón", i violí).


Anys 40
Aquí amb la denominació "Garrostas y su orquesta" .
Hi va haver un temps en que també feien Cobla, tot i que substituien algun dels instruments tradicionals per saxo o clarinet.


Any 1946


Anys 50 (1)
L'any 1949 va morir el fundador, agafant les tasques de direcció el seu fill Ramon Garrostas i Crispí, i entrant com a pianista l'altre fill, Josep Garrostas i Crispí.


Anys 50 (2)
A baix. els vocalistes Ermenter Cambronero i Josep Basora.


Anys 60
El dia 6 de Maig de 1962, a Navàs, van fer la seva última actuació.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!