T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

domingo, 2 de marzo de 2014

BOFILLS
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1880 (1)
Cobla-orquestra de Torelló, fundada l'any 1880 pels germans Francesc, Joan i Fortià Bofill i Munt, que ja feia un cert temps que, juntament amb Josep Fontdevila i altres músics procedents de l'Escola de Música de Can Reig venien tocant amb el nom de Els Rabents . Bona part de la informació i fotos d'aquesta pàgina són extretes d'un llibre de la Col·lecció L'Abans: Torelló, recull gràfic (1879-1965), pàgines 38 a 42.
En el centre de la imatge, assegut, Francesc Bofill i Munt. A remarcar la presència de dos contrabaixos, ambdós de tres cordes, que era lo habitual a l'Europa del Sud. El contrabaix de la foto següent també és de tres cordes


Any 1880 (2)
En el centre de la imatge, dret, Francesc Bofill i Munt. La resta de músics:
Drets:
Asseguts:


Any 1915
Fotografia promocional, constituïts ja en Cobla-orquestra des de 1900.
Drets:
Asseguts:


Anys 50
Drets, d'esquerra dreta: Desconegut, Desconegut, Francesc Bofill, Jordi Alsina, Desconegut, Desconegut, Desconegut, Desconegut, Desconegut i Josep Teixidor
Ajupits: Francesc Romans i Desconegut.


Any 1964
Tocant a Santa Eulàlia de Riuprimer.
Darrere: Desconegut (2n trompeta), Desconegut (1er trompeta), Agustí Cotrina (trombó), Climent Carrascosa i Rubio (1er fiscorn), Francesc Bofill (2n fiscorn) i Josep Teixidor (contrabaix)
Davant: Jordi Alsina (flabiol), Josep Vilaragut (2n tible), Josep Portús (1er tible), Valentí Cotrina (1er tenor) i Gregori Cordero (2n tenor).


Any 1975
Actuant a Planoles.
Darrere: Agustí Cotrina (2n trompeta), Eliseu Garcia (1er trompeta), Sebastià Dorca (trombó), Climent Carrascosa (1er fiscorn) i Francesc Bofill (2n fiscorn)
Davant: Jordi Alsina (flabiol), Josep Vilaragut (2n tible), Josep Portús (1er tible), Valentí Cotrina (1er tenor), Josep Sancliment (2n tenor) i Josep Teixidor (contrabaix).
Foto: Josep Ferret i Roca.


Any 1978
Aquell any es publicava aquesta foto al programa de la FESTA DEL XXVIII ANIVERSARI de l'Agrupació Sardanista de Torelló, en el que es feia esment dels components d'aquella temporada:
D'esquerra a dreta: Jordi Alsina i Targarona (flabiol), Josep Casellas i Teixidor (tible), Antoni Puig (tible), Josep Sancliment i Mas (tenora), Valentí Cotrina i Camps (tenora), Agustí Cotrina i Subirà (trompeta), Eliseu Garcia i Hernández (trompeta), Sebastià Dorca (trombó), Andreu Font i Matabosch (fiscorn), Joan Dueso i Puigderajols (fiscorn) i Josep Teixidor i Martí (contrabaix).


Any 1979
Tocant a Taradell, el dia 11 de Setembre de 1979. Cadires, poques, aquell dia ...
Darrere: Eliseu Garcia (2n trompeta), Albert Verdaguer (1er trompeta), Sebastià Dorca (trombó), Agustí Cotrina (1er fiscorn) i Desconegut (2n fiscorn, que hi anava de bolo)
Davant: Jordi Alsina (flabiol), Antoni Puig (2n tible), Antoni Asensi (1er tible, de bolo), Valentí Cotrina (1er tenor), Manel Collell (2n tenor) i Josep Teixidor (contrabaix).


Any 1990
Darrere: Josep Vivet, Xxx Roma, Albert Verdaguer, Sebastià Dorca, Agustí Cotrina, Juli Vilaseca i Daniel Dalmau
Davant: Jordi Alsina, Antoni Asensi, , Josep Caselles, Valentí Cotrina i Manel Collell


Any 1998
Darrere: Desconegut, Albert Verdaguer, Sebastià Dorca, Agustí Cotrina, Juli Vilaseca i Daniel Dalmau
Davant: Jordi Alsina, Antoni Puig, Desconegut, Joan Mulí, Desconegut i Desconegut.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!