T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

martes, 17 de diciembre de 2013

YOUNG - JAZZ
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1931
Orquestrina d'Olot, formada l'any 1931. Aquí els veiem a l'escenari del Casino (Cercle Olotí). Els hi poso uns sobrenoms -en castellà, que feia més gràcia- amb què eren anomenats pels més coneguts.
Els tres de l'esquerra: Joan Forga ["Valiente"] (jazz-band), Joan Aubert i Nadal ["Abierto"] (saxo alt) i Joan Bassols i Benosa ["Lásticos"] (trompeta)
Els tres del mig: Joan Torrent ["Torriente"] (violí), Joan Ribas i Massegur ["Maiestro"] (piano) i Ignasi Sala i Sibidí (banjo)
El que està sol a la dreta: Iu Barberí i Bartrina ["Ivito"] (violí).
Els hi deien l'Orquestra dels cinc Joans, i explica la crònica d'una actuació al Centre Fontanella al diari El Despertador (18 de Juliol de 1931, pàgina 5) que sovint anaven vestits de blanc (no és el cas de la foto), i que entre ballable i ballable moltes vegades explicaven acudits (força dolents, diu el cronista); en poso un dels molts que explica l'article:

— Veiam — diu el noi Abierto [Joan Aubert] — Sabeu en què s'assembla el meu pare [Pere Aubert] amb Catalunya, durant els moments actuals? Doncs en que a Catalunya, ara, Estatut; i el meu pare és... tutut.

La foto me la cedeix en Joan Bassols i Dorca, nét del trompetista.


Any 1931
Anunci que sortia al diari El Despertador, d'Olot, el 18 de Gener de 1931, amb dibuix de l'artista olotí Vicenç Solé-Jorba.
El text, humorístic, no té desperdici.


Any 1932 (1)
Anunci de la Revetlla de Sant Pere que es feia el dia 28 de Juny de 1932 al Centre Fontanella, d'Olot. Compartien cartell amb la Cobla-orquestra La Principal Olotina. Els dibuixos són de Vicenç Solé-Jorba.
Cartell: Impremta Aubert. Arxiu Municipal d'Olot.


Any 1932 (2)
Detall del cartell anterior.
Van estar actius fins l'entrada de la guerra civil.
Dibuix: Vicenç Solé-Jorba. Arxiu Municipal d'Olot.


Anys 30
Làmina de cartolina amb un rètol daurat: ESPECTACLE YOUNG-JAZZ. Faig també un detall, per veure millor els músics, encara que, malauradament, no els puc identificar a tots.
En segon terme: Joan Ribas i Massegur (piano), Desconegut (jazz-band) i Desconegut (helicó)
Asseguts en cadires: Desconegut (trompeta), Joan Bassols i Benosa ["Lásticos"] (trompeta), Ignasi Sala i Sibidí (saxo alt), Joan Torrent (saxo alt) i Joan Aubert i Nadal (saxo tenor)
Dirigint: Iu Barberí i Bartrina.
A destacar que formen amb deu músics.
Foto: Miquel Vilardell i Colomer. Arxiu Família Moli - Aubert.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!