T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

viernes, 13 de diciembre de 2013

THE YANKYS BOYS
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:Any 1934 (1)
Orquestrina de Montblanc formada per joves músics d'entre 17 i 19 anys procedents de la Cobla-orquestra Maseras i de l'Orquestra Amorós.
A la imatge podem veure l'anunci aparegut al programa de la Festa Major de Montblanc de 1934. Té la particularitat de que posa YANKY i no YANKYS, potser per error d'impremta, o potser era el nom original. També s'observa la diferenciació entre director i representant, funcions que passaria a exercir només Josep Mª Gomis al cap de poc temps.
Foto: Arxiu Antoni Roselló.


Any 1934 (2)
Cartell amb fotos de Torres Pons.
Foto: Arxiu Ramon Maria Rué i Roig.


Any 1934 (3)
Detall superior del cartell.
D'esquerra a dreta: Josep Comas i Huguet (saxo alt i clarinet), Eloi Dalmau i Marsal (helicó i contrabaix), Josep Pallàs i Causí (trombó), Joan Abelló (trompeta i violí), Josep Romeu i Badia (bateria i violí), Josep Mª Gomis i Domínguez (piano, fiscorn, director i representant), Josep Mª Roselló i Garriga (saxo alt, clarinet i violí), Agustí Causí i Marsal (saxo tenor i clarinet) i Ramon Rué i Perramon (trompeta).
Foto: Torres Pons. Museu Comarcal de la Conca de Barberà.


Any 1934 (4)
Detall inferior del cartell.
Darrere: Eloi Dalmau i Marsal (helicó i contrabaix), Josep Romeu i Badia (bateria i violí) i Josep Mª Gomis i Domínguez (piano, fiscorn, director i representant)
Davant: Josep Pallàs i Causí (trombó), Joan Abelló (trompeta i violí), Ramon Rué i Perramon (trompeta), Josep Comas i Huguet (saxo alt i clarinet), Agustí Causí i Marsal (saxo tenor i clarinet) i Josep Mª Roselló i Garriga (saxo alt, clarinet i violí).
Foto: Torres Pons. Museu Comarcal de la Conca de Barberà.Any 1935 (1)
Cartell i detall de la temporada 1935-1936.
Darrere: Josep Romeu i Badia (bateria i violí) i Josep Mª Gomis i Domínguez (piano, fiscorn, director i representant)
Davant: Josep Pallàs i Causí (trombó), Joan Abelló (trompeta), Ramon Rué i Perramon (trompeta), Josep Comas i Huguet (saxo alt i clarinet), Agustí Causí i Marsal (saxo tenor i clarinet) i Josep Mª Roselló i Garriga (saxo alt, clarinet i violí).
Han passat de nonet a octet, doncs no hi ha el contrabaixista de les primeres fotos, Eloi Dalamau i Marsal.
Foto: Niepce. Arxiu Ramon Maria Rué i Roig.


Any 1935 (2)
Fotografia original que es va fer servir pel cartell anterior.
Foto: Niepce. Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà. Fons J.R.


Any 1936
D'esquerra a dreta: Josep Mª Gomis i Domínguez (piano, fiscorn, director i representant), Josep Romeu i Badia (bateria i violí), Josep Mª Roselló i Garriga (saxo alt, clarinet i violí), Agustí Causí i Marsal (saxo tenor i clarinet), Desconegut, Desconegut, Josep Comas i Huguet (saxo alt i clarinet) i Desconegut.
Foto: Museu Comarcal de la Conca de Barberà. Fons Mercè.


Any 1939
Cartell que combina la foto amb el dibuix. Tinc la teoria de que va ser un intent no reeixit de tornar a arrencar amb el mateix nom després de l'aturada de la guerra civil, aquesta vegada en formació de septet. S'observa l'envelliment de les cares comparades amb les fotos de quan eren octet o nonet, abans de la guerra. No obstant els noms estrangers estaven prohibits pel règim franquista, i es van convertir, juntament amb membres de la Cobla-orquestra Maseras, en la Cobla-orquestra España.
En el centre de la imatge: Josep Mª Gomis i Domínguez
Formant un arc, d'esquerra a dreta: Joan Romeu, Josep Comas i Huguet, Ramon Aragonès i Pere, Desconegut, Desconegut i Josep Pallàs i Causí.
Foto: Museu de la Conca de Barberà. Fons Contijoch.


NOTA:
Aquesta entrada compta amb documentació extreta dels dos llibres següents, de Núria Medrano i Torres, i amb fotografies que m'ha cedit la pròpia autora:


MÚSICS I BALL A LA CONCA DE BARBERÀ
Un segle d'agrupacions instrumentals (1844-1936)
Els casos de Montblanc, l'Espluga de Francolí, Sarral i Solivella
Cossetània Edicions


BALLEM?
Les orquestres a la Conca de Barberà
(1936-1979)
Cossetània Edicions

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!