T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

miércoles, 4 de diciembre de 2013

THE BOYS OF CUBANOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Anys 30 (1)
Orquestrina de Figueres, on hi reconec, en el centre de la imatge, a Esteve Pallach i Terrades . Foto de l'arxiu particular del nét de l'Esteve Pallach, en Jordi Oliveres.


Anys 30 (2)
D'esquerra a dreta: Joaquim Marcos, Antoni Vidal, Esteve Pallach, Miquel Varela i Burch i Frederic Lunati. Foto proporcionada per en Carles Varela.


Any 1934
Darrere: Joaquim Marcos, Miquel Varela i Antoni Vidal
Davant: Josep Pagès, Esteve Pallach i Frederic Lunati.
Hi ha raons per pensar que aquesta Orquestrina va ser l'embrió d'una altra formació figuerenca, doncs aquest sis músics són els mateixos que apareixen en la primera foto de l' Orquestrina Mendoza .
Podria ser que durant un temps actuessin, depenent del lloc i les circumstàncies, amb un o altre nom, i segurament també fent música diferent; la Mendoza en plan més jazzístic, de caire més nordamericà, podriem dir, i The Boys Of Cuba més salseros, rumberos, havaners o caribenys. Penso que fins i tot en una mateixa actuació podien adoptar ambdues "personalitats" o vessants estilístiques.
En les dues properes imatges hi ha un díptic que em proporciona amablement en Carles Varela on es pot corroborar aquesta teoria; la Mendoza s'havia donat d'alta al Registre de Músics l'any 1934, i The Boys Of Cuba encara actuaven per aquelles dates.


Any 1934 (Díptic - interior: MENDOZA + THE BOYS OF CUBA)Any 1934 (Díptic - exterior: MENDOZA + THE BOYS OF CUBA)

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!