T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

divendres, 6 de desembre del 2013

HARLEM GROUP

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1958
NomĂ©s amb 17 anys, el mĂșsic i pianista Joan Antoni MartĂ­ i Soler, que seria conegut pel nom artĂ­stic de JĂ nio MartĂ­, va crear a Vilafranca del PenedĂšs el Conjunt Harlem Group. Van debutar el 25 de Juliol de 1957 al Casino de Vilafranca del PenedĂšs.
D'esquerra a dreta: Francesc Casas, Carles SĂĄnchez, Fernando Noto, JĂ nio MartĂ­ i Ricard Tuset.


Any 1961
Acabat de sortir de la mili s'incorpora el trompetista Josep Valls ("Santané") , guanyant el Conjunt en sonoritat, i començant a ser ja l'embrió del quÚ seria l'any 1962 Jànio Martí y su Conjunto que més endavant, a principis dels anys 80 es va convertir en la Jànio Martí Orquestra, on més tard es tornarien a creuar els camins de Josep Antoni Soler i Josep Valls.
D'esquerra a dreta: Ricard Tuset (saxo), Jànio Martí (piano i director), Johnny Guitart* (cantant), Josep Valls ["Santané"] (trompeta) i Serafí LLopart (bateria).
* El seu nom real Ă©s Joan Guitart i Basas. Nascut a Igualada (Anoia), tĂ© un currĂ­culum força interessant, i el trobo en el meu blog en les formacions segĂŒents:  Conjunt Londres (1951), Cobla-orquestra ArtĂ­stica del Noya, Cobla-orquestra Triunfal (1957-1959), Cobla-orquestra Amoga (1959-1960), Conjunt Harlem Group (1961), Cobla-orquestra Costa Brava (1962-1964), Cobla-orquestra Melodia (1964), Cobla-orquestra Montgrins (1968-1974) i Cobla-orquestra SensaciĂł (anys 70). Va enregistrar uns quants discos amb el segell gironĂ­ Sandiego.


Anys 60 (1)
En JĂ nio no solament era un gran mĂșsic, sino que dominava l'escena com pocs, i era espectacular tocant el piano. Reconec tambĂ© a la foto el saxofonista Ricard Tuset.


Anys 60 (2)
Tal com deia abans, l'imprevisible JĂ nio era tot un show a dalt de l'escenari. AquĂ­ el veiem tocant el piano (de cap per avall), acompanyat per Ricard Tuset (saxo tenor), SerafĂ­ Llopart (bateria) i Carles SĂĄnchez (contrabaix). El TEC era una sala de festes de Vilafranca del PenedĂšs.


Anys 60 (3)
En formaciĂł jazzĂ­stica al Foment VilanovĂ­ de Vilanova i la GeltrĂș.
D'esquerra a dreta: Carles SĂĄnchez (contrabaix), SerafĂ­ Llopart (bateria), JĂ nio MartĂ­ (vibrĂ fon) i Ricard Tuset (piano).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

GrĂ cies!