T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

sábado, 9 de noviembre de 2013

EMPORIUM ORCHESTRA (Barcelona)NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1934
Durant els anys 30 a Barcelona hi havia gran quantitat d'Orquestres i Orquestrines, una mena de febre del Jazz, que es corresponia també amb moltes Sales de Ball i Cabarets, i suposo que devia haver-hi una economia forta, per omplir-los durant la setmana. Aquesta orquestra a vegades era anunciada com Emporyom Orchestra.
El pianista és Salvador Sansa i López. Pianista i compositor que venia de la Seu d'Urgell. A les sales on es feia sessió de cinema (mut) i ball, també acompanyava la pel.lícula amb el piano.
Té registrats a l'SGAE uns 7 o 8 temes, fins i tot va arribar a enregistrar amb l'orquestra Emporium un disc de pedra amb la cantant Mercedes Serós. En algun tema, la música era seva i la lletra de Domènech de Bellmunt. Eren sobretot temes lleugers, amb arranjaments per a saxos, clarinets,  trompetes, trombó, un o dos violins i base rítmica (piano, baix i bateria).
El seu fill també es diu Salvador i havia sigut el baixista d'un grup de la Nova Cançó,  Els 4 Gats (amb Josep Mª París, Quico Pi de la Serra, Artur Bosch, Pep Puvill i Ricardo Maese) a principis dels seixanta a Barcelona.
L'Orquestra Emporium tocava sobretot javas, pasdobles, swings, two-steps i fox-trots... el què estava de moda als anys 30. Es veu que aconseguir partitures d'Amèrica era tot un repte i l'orquestra que podia trobar una via per tenir-ne, gaudia de certa avantatge sobre les demés.
Aquesta informació me la proporciona amablement en Marc Sansa i Colomer, nét del pianista.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!