T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

jueves, 3 de octubre de 2013

CIUTAT DE BERGA
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1977
La cobla Ciutat de Berga neix dins de l' Escola Municipal de Música de Berga el Novembre de 1977. N'és el director Francesc Garcia Carretero. Aproximadament uns tres anys més tard s'estrena la Cobla Infantil Ciutat de Berga dins de la mateixa Escola de Música.
El 1983 una bona part dels músics s'escindeixen i formen la Cobla-orquestra Atanaga .
La resta de components es fusionen amb la cobla infantil que també havia tingut unes quantes baixes. D'aquí en surt la nova cobla Ciutat de Berga que inicia aquesta segona etapa sota la direcció de Ricard Cuadra i Camprubí . És una cobla molt jove, amb músics d'entre quinze i vint-i-cinc anys.
Entre el 1983 i el 1997 és quan té més activitat. Viatja a diferents països europeus (França, Alemanya, Itàlia, Holanda...) acompanyant diferents Esbarts.
L'any 1997 mor prematurament el seu director. Des d'aleshores les seves actuacions es limiten a les festes de la seva ciutat: la Patum, els Elois, Caramelles etc.
És pionera i organitzadora (entre d'altres) del Concert de Patum Memorial Ricard Cuadra que s'esdevé cada any a Berga durant les Festes de la Patum.
Aquesta foto me la proporciona en Lluís Gual, actual integrant de la Cobla de l'Escola mencionada, i també m'indica el nom dels músics:
Darrere: Ricard Cuadra, Damià Rocadembosch, Francesc Esquerra, Jaume Cortina, Pòlit Miró, Joan Cortina, Rubèn Fernàndez-Pola, Ramon Pagerols i Xavier Escobet
Davant: Neus Simon, Jaume Rubio, Francesc Garcia Costa, Francesc Garcia Carretero i Jordi Simon.


Any 1984 (1)
Darrere: Ramon Faura, Martí Santandreu, Cesc Molera, Xavier Freixa, Francesc Esquerra, Jaume Cortina i Pep Moneo.
Davant: Isabel Roca, Màrius Moneo, David Plans, Carme Pons i Queralt Roca.
Les fotos de 1984 a 1992, així com el resum històric, me'ls proporciona una integrant de la formació, la Carme Pons i Montanyà.


Any 1984 (2)
Darrere: Lluís Carreras, Xavier Freixa, Ricard Cuadra, Jaume Cortina i Queralt Roca
Davant: Isabel Roca, David Plans, Màrius Moneo, Carme Pons i Pep Moneo.


Any 1986 (1)
Fotografiats a Gernika.
Darrere: Gerard Serra, Ramon Faura, Cesc Molera, Xavier Freixa, Ricard Cuadra, Oriol Molera, Francesc Esquerra, Pep Moneo i Enric Vilalta
Davant: Xavier Biarnès, Joan Camps, Toni Biarnès, Carme Pons i Jordi Camps.


Any 1986 (2)
Darrere: Gerard Serra, Ramon Faura, Cesc Molera, Oriol Molera, Francesc Esquerra i Pep Moneo.
Davant: Xavier Biarnès, Joan Camps, Toni Biarnès, Carme Pons, Jordi Camps i Enric Vilalta.


Any 1986 (3)
Darrere: Toni Biarnès, Carme Pons, Enric Vilalta, Oriol Molera, Joan Camps, Pep Moneo i Francesc Esquerra
Davant: Ramon Faura, Gerard Serra, Jordi Camps i Xavier Biarnès


Any 1992
En el Casino Bayer, a Colònia (Alemanya).
Darrere: Toni Just, Martí Santandreu, Cesc Molera, Xavier Freixa, Pep Moneo, Jordi Esquerra i Enric Vilalta
Davant: Araceli Esquerra, Núria Sales, David Plans, Carme Pons i Queralt Sales.

Any 2004
En la primera d'aquestes quatre fotos* veiem per què alguns prefereixen tocar el flabiol i no el contrabaix, i en les tres següents estan tocant a davant del Refugi d'Ensija, a la Serra d'Ensija.
Darrere: Ramon Faura, Cesc Molera, Toni Just, Ramon Gragés, Jaume Cortina, Jordi Roca, Jordi Esquerra i Enric Vilalta.
Davant: Marta Pagerols, Sílvia Miramunt, David Breganciano, Carme Pons i Jordi Camps.
* Aquesta seqüència de fotos de Joan Casòliva es va fer el dia 19 de Setembre de 2004, dins dels actes del XXVè aniversari de l'Associació de Muntanyencs Berguedans; podem veure'n una breu crònica en aquest enllaç .


Any 2009
Magnífica foto de Luigi-Berga , on podem veure els músics en formació de Banda en una de les passades de La Patum de Berga, un dels treballs musicals que sempre han recaigut en formacions berguedanes, bé parcialment o en la seva totalitat. Es pot observar que la Ciutat de Berga compta amb l'ajuda de nombrosos augments.
En primer terme, a la percussió, Ricard Lebourgeois, Jesús Subirats i Dani Palou; al darrere, amb els fiscorns, Jordi Esquerra i Pep Moneo; amb el bombardí Cristina Grant i, en posició de marcar el tempo, Sergi Cuenca.
Amb els trombons, Ramon Gragés, Raül Rojo i Ignasi Ballús. Amb les trompetes, Cesc Molera, Aleix Vilegas, David Soriano, Jordi Barnola i Narcís Mellado. Amb els saxos Quim Castilla, Carme Pons, Maria Mendieta, Neus Moneo, Marta Pagerols, Jordi Sabata, Carles Sánchez, Denis Rojo, Xavi Torrabadella, Anna Vila i Sara Vima. Amb els clarinets, Mariona Casellas, Josep M. Grant, Ariadna Just, Xavier Llobet, Neus Mas, Laia Mascarella, Sílvia Miramunt, Anna Moneo, Joan Sala i Giannina Aztarain; i amb les flautes Marta Barnola i Anna Benavides.

1 comentario:

  1. Marededeu com passa el temps! Jo em vaig afegir el 1991 a la formació de Banda i uns quants dels que surten aquí encara donen guerra: incombustibles!

    ResponderEliminar

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!