T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

jueves, 5 de septiembre de 2013

UNIÓ PRADENCANOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1947
Orquestra de Prats de Lluçanès, provinent de l' Orquestra L'Aliança . Una de les seves principals funcions era acompanyar els balls tradicionals pradencs, i en el moment de la foto estaven tocant "La Trencadansa" .
El tercer músic començant per l'esquerra és Manel Gost i Cirera ("Perussa"), que toca el flautí, i que va acompanyar el Ball de Bastons de Prats de Lluçanès des de finals de segle XIX fins el 1959. El motiu pel qual el "Perussa" preferí el flautí davant, per exemple, del flabiol, que també tocava, sembla ser que va ser la seva facilitat amb aquest instrument. També tocava la flauta travessera i el violí, però segurament el flautí hi afegia un volum sonor que el feia especialment escaient per al ball. 
Tota aquesta informació l'extrec del blog Flauta de Fusta, en les dues entrades següents: El flautí de la Trencadansa i El Ball de Bastons de Prats de Lluçanès .


Anys 50
Manel Gost i Cirera ("Perussa"), amb un grup de joves dansaires.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!